Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αληθινή Φιλία

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 8 Οκτ. 2019

Σκέφτομαι πολλές φορές ότι η πραγματική φιλία είναι ένας καλά κρυμμένος θησαυρός.

Η αναζήτηση αυτού του θησαυρού είναι συνεχής και ενέχει πολλές δυσκολίες. Ψάχνουμε εκείνους που θα μας κάνουν να γελάμε με όλη μας την ψυχή και η ευτυχία που θα μας προσφέρουν θα διαπερνά όλες τις αισθήσεις μας.

Όπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις,έτσι και οι φιλικοί δεσμοί δεν έχουν καθολικούς κανόνες και δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια.Όλα διαμορφώνονται αυτόματα από τους ανθρώπους που έχεις κοντά σου. Φτιάχνετε μαζί δικούς σας μοναδικούς κανόνες.

Η αγνή αγάπη χωρίς ψήγματα ζήλιας ή ανταγωνισμού είναι η ισχυρότερη βάση για μια δυνατή σχέση. Στις πιο ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές αλλά και στις πιο σκοτεινές μας μέρες οι φίλοι μας είναι εκεί να χαρούν και να πονέσουν μαζί μας.

Επικοινωνούμε μαζί τους σχεδόν καθημερινά. Μοιάζει απλό και μέσα στην διάρκεια της ημέρας είναι κάτι πού συμβαίνει σχεδόν αυτόματα.

Αλλά το τηλέφωνο που θα πάρεις και το χτύπημα στην πόρτα του φίλου σου είναι η ανάγκη για επαφή, για μια αγκαλιά. Θέλεις να του πεις  πόσο βαρέθηκες σήμερα στη δουλειά και δεν θα σε κατακρίνει, θα σε συμμεριστεί και θα προσπαθήσει να σου φτιάξει το κέφι. Θες να του πεις πόσο ερωτευμένος είσαι ,να του μιλάς ασταμάτητα για το ταίρι σου. Εκείνος θα σε ακούσει με απόλυτη προσοχή έχοντας ,χωρίς και ο ίδιος να το καταλαβαίνει, ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη του λες και όλα αυτά που ακούει συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή και στον ίδιο. Χαίρεται για σένα πιο πολύ κι απο εσένα. Είναι εκεί για να ακούσει πραγματικά το οτιδήποτε θέλεις να μοιραστείς.

Σε στηρίζει αβίαστα χωρίς να το σκεφτεί με έναν μαγικό τρόπο. Σε διλλήματα ζωής ή στην πιο "χαζή" σου ανησυχία είναι δίπλα σου και όχι απέναντι σου προσπαθεί να μπει στη θέση σου, να σου δώσει την πιο καλή συμβουλή να σου δείξει τον πιο κατάλληλο δρόμο για να πετύχεις το όνειρο σου. Είναι εκεί για να σου απλοποιήσει τις σύνθετες σκέψεις, να σε ανακουφίσει, να σε ξεκλειδώσει.

Κάποιες φορές η φωνή της λογικής είναι σαν να μην σε αγγίζει την αγνοείς επιδεικτικά και κινδυνεύεις από καταστρεπτικές αποφάσεις. Τότε όμως θα αισθανθείς ένα σταθερό χέρι στον ώμο σου για να σου υπενθυμίσει τι αξίζεις και για ποιό λόγο δεν πρέπει να αναλώνεσαι άσκοπα σε καταστάσεις και ανθρώπους που δεν είναι φτιαγμένοι για σένα.

Σέβεται τις επιλογές σου όποιες κι αν είναι αυτές είτε συμφωνεί είτε όχι ,ξέρει πολύ καλά ότι όσο στενή κι αν είναι η σχέση σας και όσο κι αν αγαπιέστε η ζωή είναι αποκλειστικά δική σου και πρέπει να τη ζήσεις όπως εσύ ονειρεύεται.

Είναι η προέκταση της οικογενείας μας. Είναι η αδερφή και ο αδερφός που δεν έχεις κι ας ζεις σε πολυμελή οικογένεια. Οι φίλοι "δίνουν" με ένα ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο κι ας μην σας συνδέουν δεσμοί αίματος. Μοιάζει ουτοπικό, αλλά όταν επιλέγεις να κάνεις τους φίλους σου αναπόσπαστο μέλος της ζωής σου έχεις αυτομάτως περισσότερα αδέρφια, είσαι ένας άνθρωπος τυχερός και πλήρης.
Ένα ρητό του Αριστοτέλη αναφέρει πως η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα. Φροντίστε αυτούς που αγαπάτε όπως τον ίδιο σας τον εαυτό.

*Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους  που μου δίνουν έμπνευση. Στους φίλους μου !

Ετικέτες

Φίλοι Αδέρφια Οικογένεια αλληλεγγύη Αγάπη

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.