Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Ζυμώσεις για την επανεκκίνηση του τρένου στην Πελοπόννησο

ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 1 Αυγ. 2014
από admin

Συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου και Διευθύνων Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Αθανάσιου Σχίζα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εχθές, Πέμπτη 31 Ιουλίου. Η ΓΑΙΑΟΣΕ είναι η εταιρία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ, η οποία στην Πελοπόννησο ρημάζει αναξιοποίητη από τότε που σταμάτησαν τα τακτικά δρομολόγια. 

Οι δύο άνδρες χαρακτήρισαν ως οδηγό για τις υπόλοιπες Περιφέρειες και το σύνολο της χώρας, το πιλοτικό πρόγραμμα επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη διασύνδεσης του προγράμματος που έχει καταρτίσει από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ, με τη σχεδιαζόμενη αξιοποίηση της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, ώστε οι επενδύσεις που θα γίνουν να είναι ενταγμένες σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, με κύρια κατεύθυνση το τουριστικό προϊόν.

Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε επίσης ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να αξιοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου κύρια με τουριστικό προσανατολισμό και εμπορευματικό και προαστιακό, όπου οι τοπικές ανάγκες το υπαγορεύουν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι παρεμβάσεις μας έχουν στόχο να δημιουργηθούν συμπράξεις επιχειρηματικότητας που να δημιουργήσουν νέες θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα τη διασύνδεση με λιμάνια προορισμούς κρουαζιέρας».

Ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας από την πλευρά του συμφώνησε στην ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου αξιοποίησης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας στη βάση του σχεδίου επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας και του ΟΣΕ κάθε δυνατή συνδρομή στην εξειδίκευση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του. 
 

Ετικέτες

ΟΣΕ Πέτρος Τατούλης Αθανάσιος Σχίζας ΓΑΙΑΟΣΕ Πελοπόννησος Σιδηρόδρομος Επανεκκίνηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.