Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Υποσχέθηκε επιστράτευση ο Μανιάτης και το έκανε!

ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 5 Ιουλ. 2014
από admin

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για την απόφαση πώλησης μέρους της επιχείρησης.

Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Σοφία Βούλτεψη, προσθέτει πως «μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους».

Όπως σημειώνει, «στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ είχε ανακοινώσει την απόφασή της να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
 
Μανιάτης: Είμαστε έτοιμοι για όλα…
Μήνυμα προς τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ έστειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω», τόνισε ο κ. Μανιάτης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επιστράτευση των εργαζομένων εντός της ημέρας.

Ερωτηθείς για το τίμημα της πώλησης, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως η Επιχείρηση θα δεχθεί κατ’ ελάχιστον προσφορές με βάση την λογιστική αξία της «μικρής ΔΕΗ» και με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Οι άτυπες εκτιμήσεις είναι για ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι τα χρήματα από την πώληση της ΔΕΗ θα πάνε στην ίδια τη ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι θα υπάρξει πλειοδοτικός διαγωνισμός.
 
ΠΗΓΗ

Ετικέτες

Γιάννης Μανιάτης ΔΕΗ Επιστράτευση Απεργία

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.