Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποβλήθηκε η πρόταση για κέντρο κοινότητας στο Ναύπλιο

Δημοσιεύτηκε
από admin
Υποβλήθηκε η πρόταση για κέντρο κοινότητας στο Ναύπλιο

Από τα μέσα Οκτωβρίου είναι σε ισχύ πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης  της πράξης με τίτλο «Λειτουργία  ONE STOP SHOP/ Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων με διευρυμένες Υπηρεσίες» η οποία αφορά τη συγκρότηση και λειτουργία ενός Κέντρου Κοινότητας με κινητή μονάδα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με δικαιούχους  τους Δήμους έδρας μετά από σύμπραξη του Δήμου έδρας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους λοιπούς Δήμους της κάθε περιφερειακής ενότητας.

Ήδη οι δικαιούχοι Δήμοι Ναυπλιέων και Καλαμάτας συμπράττοντας με τους Δήμους της Περιφερειακής τους Κοινότητας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πρόκλησης υπέβαλαν τις προτάσεις τους στην ΕΥΔ Πελοποννήσου.

Από την άλλη κάποιες αντιρρήσεις έχουν τεθεί από τον Δήμο Τρίπολης, οι οποίες τον έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με την περιφέρεια. Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας η πράξη  αφορά τη «Συγκρότηση και Λειτουργία ενός Κέντρου Κοινότητας με μία κινητή μονάδα και περιοχή ευθύνης την οικεία περιφερειακή ενότητα. Δικαιούχος της πράξης είναι ο Δήμος Τρίπολης μετά από σύναψη προγραμματικής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Νότιας Κυνουρίας. Ο προϋπολογισμός της πράξης είναι 306.720€ για τρία έτη.  Το κέντρο κοινότητας και η κινητή μονάδα θα  στελεχωθούν με 5 άτομα προσωπικό (2 κοινωνικούς λειτουργούς, 2 ψυχολόγους και 1 οδηγό) και για τις ανάγκες τις κινητής μονάδας θα διατεθεί αυτοκίνητο μέσω υπηρεσιών leasing.
 

Ετικέτες

Περιφέρεια Πελοποννήσου Κέντρα Κοινότητας Δήμος Ναυπλιέων Μεσσηνία Ναύπλιο Αρκαδία Δήμος Τρίπολης

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.