Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα συρρικνωθεί το στρατόπεδο;

Δημοσιεύτηκε
από admin

Στάσιμη παραμένει η οποιαδήποτε εξέλιξη για το στρατόπεδο του Ναυπλίου.  Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα νεότερο και χειροπιαστό από την επίσημη θέση που είχε εκφράσει τον Οκτώβρη ο υφυπουργός Άμυνας κος Καράμπελας, ο οποίος είχε ξεκαθάριζε ότι το ΚΕΜΧ θα λειτουργήσει και για την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Για την συνέχεια είχε πει ότι θα λειτουργήσει ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων ΜΧ.
Βέβαια, οι ελπίδες είχαν κάπως αναπτερωθεί με την θέση του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος φέρεται να είχε πει στους τοπικούς παράγοντες που τον είχαν πάει πανικόβλητοι στο γραφείο του για να τους καθησυχάσει, ότι το όλο θέμα επανεξετάζεται λαμβανομένων υπόψη όλων των σχετικών παραμέτρων.
Αποτέλεσμα ήταν όλες οι αντιδράσεις που ξεκινούσαν εκείνο τον καιρό, να σταματήσουν.
Όμως έναν μήνα μετά την συνάντηση με τον Π. Παναγιωτόπουλο, η στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα του στρατοπέδου έρχεται να επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελα, ο οποίος δεν ξεκαθαρίζει αν θα παραμείνει το ΚΕΜΧ ως έχει ή αν θα συρρικνωθεί παρέχοντας ειδική εκπαίδευση σε 100 οπλίτες.
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή, ο κος Καράμπελας δήλωνε απαντώντας σε ερώτηση που βουλευτή Γιάννη Ανδριανού ότι «η πολιτική ηγεσία αναμένει τις προτάσεις των Γενικών Επιτελείων, με βάση τις τεχνοοικονομικές μελέτες που είναι σε εξέλιξη, για τη λειτουργία των Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα λάβει υπόψη, πλέον των άλλων, και τις συνέπειες που θα έχει οποιαδήποτε απόφαση στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, ενώ συνεκτιμώνται στην υπό εξέλιξη τεχνοοικονομική μελέτη και οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες.
Τέλος, ο αρμόδιος Υφυπουργός επισημαίνει ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα στηρίζονται αφενός στις προτάσεις των Γενικών Επιτελείων και αφετέρου στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών».
Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα η τοπική κοινωνία έχει εφησυχάσει παρότι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου εκπαιδεύεται ήδη η τελευταία ΕΣΣΟ και δεν έχει ανακοινωθεί ότι θα έρθει και άλλη.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.