Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα πάρει το Άργος τίποτα από τα 20 εκατομμύρια;

Δημοσιεύτηκε
από admin
Θα πάρει το Άργος τίποτα από τα 20 εκατομμύρια;

Mέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που μπορεί να πιστωθεί κατά περίπτωση στις Περιφέρειες και τους Δήμους για επείγοντα έργα και μελέτες συντήρησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη σε ερώτηση που του είχε υποβάλει ο Γιάννης Ανδριανός σχετικά με την τελευταία πλημμύρα του Άργους.

Στο υπηρεσιακό σημείωμα της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων που επισυνάπτεται στην απάντηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“1. Σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ. ΣΤ' του Ν. 3852/2010, ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και η συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων ανήκουν στις αρμοδιότητες των καθ' ύλην Περιφερειών. Η Υπηρεσία μας θα εμπλακεί στην μελέτη και κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εφόσον αυτά χαρακτηριστούν ως ειδικά και σημαντικά έργα Εθνικού Επιπέδου.
2. Η Υπηρεσία μας, για την ενίσχυση της προσπάθειας των Περιφερειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων πλημμυρικών καταστροφών, έχει προτείνει με το υπ' αριθμό πρωτοκόλλου ΔΑΕΕα/οικ.1547/8-9-2016 έγγραφό της, την προέγκριση της ειδικής διάτασης 1ΙΣΤ της ΣΑΕ 572, προκειμένου από τις πιστώσεις του έργου 2014ΣΕ57200002 να μεταβιβάζονται πιστώσεις μέχρι ποσού 20 εκ ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για επείγοντα έργα και μελέτες συντήρησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων”.
 

Ετικέτες

Γιάννης Ανδριανός Άργος Πλημμύρες

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.