Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα φέρει ο Κουρουμπλής οδηγό ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Κρανιδίου;

Δημοσιεύτηκε
από admin
Θα φέρει ο Κουρουμπλής οδηγό ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Κρανιδίου;

Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κρανιδίου Γιάννης Γεωργόπουλος. Ειδικά τώρα που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες θα είναι αυξημένες, τίθεται για ακόμα μια φορά το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και κυρίως της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου, τα καθήκοντα του οποίου αναγκάζεται να καλύψει, κατόπιν σχετικής άδειας, ο ίδιος ο διευθυντής του Κ.Υ. Κρανιδίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή:  

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

επικοινωνώ μαζί σας, μέσω αυτής της επιστολής, για να εκφράσω την ανησυχία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Ερμιονίδας, για την προβληματική λειτουργία, του μοναδικού για την ευρύτερη περιοχή “Κέντρου Υγείας Κρανιδίου”.

1. Το Κ. Υ. Κρανιδίου καλύπτει τις ανάγκες α) των κατοίκων του Δήμου Ερμιονίδας, β) των κατοίκων του Δήμου Σπετσών και γ) των επισκεπτών - παραθεριστών και των δύο Δήμων. Πληθυσμός ο οποίος ιδιαίτερα κατά τους Θερινούς μήνες ξεπερνά σε αριθμό τις 35.000.

2. Η απόσταση για το πλησιέστερο Νοσοκομείο Ναυπλίου είναι περισσότερο από 1 ώρα.

3. Το Κ. Υ. Κρανιδίου, για τους παραπάνω λόγους, είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να παρέχει αυξημένες παροχές υγειονομικής περίθαλψης.

Πράγματι το Κ. Υ. Κρανιδίου είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα και με τελευταίου τύπου ασθενοφόρα οχήματα, προϊόντα δωρεών και χορηγιών.

Δυστυχώς όμως η απουσία προσωπικού καθιστά τη λειτουργία του ανεπαρκή και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ιδιαίτερα σε επείγοντα περιστατικά, πλημμελείς.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την εποχή χαρακτηρίζεται η απουσία οδηγού ασθενοφόρου και ως εκ τούτου προβληματική η διακομιδή ασθενών ή τραυματιών οι οποίοι χρήζουν άμεσης Νοσοκομειακής περίθαλψης στο πλησιέστερο Νοσοκομείο Ναυπλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανθρώπινες ζωές.

Κατά το διάστημα αυτό “χρέη” οδηγού αναγκάζεται να κάνει πολλές φορές , κατόπιν σχετικής αδείας, ο Διευθυντής του Κ. Υ. Κρανιδίου. Πρόβλημα παρουσιάζεται επίσης και από την απουσία Ιατρικού προσωπικού ειδικοτήτων, καθώς και από έλλειψη αναλώσιμων ιατρικών ειδών.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την λύση αυτών των προβλημάτων το συντομότερο δυνατόν.

Για την άμεση επίλυση του προβλήματος οδηγού, προτείνουμε την παροχή άδειας σε επαγγελματίες οδηγούς της περιοχής οι οποίοι κατόπιν ενημερωτικού σεμιναρίου που μπορεί να γίνει στο Κ.Υ. Κρανιδίου θα είναι σε θέση να καλύπτουν εθελοντικά επείγουσες ανάγκες στο τομέα αυτό.

 

 

Ετικέτες

Κρανίδι Ερμιονίδα Γιάννης Γεωργόπουλος Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.