Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα αφήσουν τους παραβάτες να αλωνίζουν στην Αργολίδα;

Δημοσιεύτηκε
από admin
Θα αφήσουν τους παραβάτες να αλωνίζουν στην Αργολίδα;

Επιβεβλημένη είναι η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Αργολίδα μετά την απόσπαση 15 αστυνομικών στο Κέντρο Απέλασης Μεταναστών Κορίνθου, που απογυμνώνει την ήδη ελλειπή αστυνομική δύναμη του νομού.

Μάλιστα το θέμα παίρνει πολιτικές διαστάσεις, αφού ο Γ. Ανδριανός με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή ζητά να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου με αστυνομικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς ενισχυτικές δυνάμεις από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις ή να ενισχυθούν οι συγκεκριμένες διευθύνσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξενείται στον έντυπο Αναγνώστη που κυκλοφορεί. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
« Στις 18-4-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο κ. Αδαμάντιο Μητρόπουλο με θέμα την ενίσχυση και λειτουργία του  Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου με αστυνομικό προσωπικό και την επίλυση της διάθεσης των Διμοιριών Υποστήριξης και λοιπών αστυνομικών δυνάμεων.

Η επιβάρυνση των αστυνομικών υπηρεσιών των τριών αυτών νομών είναι δυσανάλογη των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους, αλλά και στην πρόκληση αφόρητης πίεσης και υπερβολικής καταπόνησης στα αστυνομικά στελέχη και στην ελλιπή αστυνόμευση των τοπικών κοινωνιών.

Κατόπιν αυτού είναι επιβεβλημένη η ευρύτερη ενίσχυση του Προαναχωρησιακού Κέντρου με τη συμμετοχή και άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, με κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω αποσπάσεις ή μεταθέσεις αστυνομικών πανελλαδικά, ώστε η διαχείριση του θέματος να λάβει χαρακτήρα επιχείρησης ευρείας κλίμακας, όμοιας με αυτή που εφαρμόζεται στα νησιά υποδοχής, στην Ειδομένη και τις λοιπές περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με σκοπό την επίλυση του ζητήματος των μετακινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1) Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης  της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, ώστε η διαχείριση του θέματος να λάβει χαρακτήρα επιχείρησης ευρείας κλίμακας, όμοιας με αυτή που εφαρμόζεται στα νησιά υποδοχής, στην Ειδομένη και τις λοιπές περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με σκοπό την επίλυση του ζητήματος των μετακινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων

2) Aν oι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου θα καλυφθούν άμεσα με αστυνομικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς ενισχυτικές δυνάμεις από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις»
 

Ετικέτες

Γιάννης Ανδριανός Κορινθία Αργολίδα Μετανάστες Στρατόπεδο Κορίνθου Αστυνόμευση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.