Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα αφήσουν τα πορτοκάλια να σαπίζουν στα καφάσια;

Δημοσιεύτηκε
από admin
Θα αφήσουν τα πορτοκάλια να σαπίζουν στα καφάσια;

Αρκετά μεγάλο απόθεμα σε φρούτα φαίνεται πως έχουν ακόμα οι παραγωγοί της Αργολίδας, είτε γιατί περιμένουν ακόμα να ανέβουν οι τιμές, είτε γιατί δεν βρίσκουν αγορές για να τα προωθήσουν. Κάποια από αυτά τα αδιάθετα προϊόντα θα μπορούσαν να διανεμηθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μάλιστα υπάρχει και ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα γι' αυτό τον σκοπό.

Ωστόσο ο νομός Αργολίδας έχει εξαντλήσει ήδη το ποσοστό που του αντιστοιχεί, σε αντίθεση με άλλους νομούς που δεν έχουν καταφέρει και ούτε είναι σε θέση να καλύψουν το δικό τους. Βλέπετε το πρόγραμμα ως στις ποσοστώσεις του δεν ήταν και πολύ καλοσχεδιαμένο εξ' αρχής.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ρωτώντας τον τι δράσεις σκοπεύει να αναλάβει για την κάλυψη από παραγωγούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας των ανεκτέλεστων υπολοίπων στις ποσοστώσεις άλλων νομών στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων.

Όπως αναφέρετια στην σχετική ερώτηση:

«Ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων η Αργολίδα έχει καλύψει την ποσόστωσή της σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια, έχουν μείνει ανεκτέλεστα υπόλοιπα σε άλλους νομούς.

Δεδομένου του ότι οι παραγωγοί της Αργολίδας έχουν διαθέσιμα αποθέματα προϊόντος, αλλά και του πιεστικού χρονοδιαγράμματος καθώς καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης και πληρωμής των παραγωγών είναι η 30/6, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάληψης άμεσων ενεργειών από την πολιτεία για την κάλυψη των κενών από αυτά τα διαθέσιμα αποθέματα ώστε και τα φρούτα να διατεθούν σε πολίτες με ανάγκη, και οι παραγωγοί να διαθέσουν το προϊόν τους, αλλά και να μην χαθούν οι Ευρωπαϊκοί πόροι.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Αν προτίθεται να αναλάβει άμεσες ενέργειες για την κάλυψη από παραγωγούς της Αργολίδας των ανεκτέλεστων υπολοίπων στις ποσοστώσεις άλλων νομών σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων».
 

Ετικέτες

Αγροτικά Φρούτα Διανομή φρούτων Γιάννης Ανδριανός

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.