Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σπυράκη: Oι Περιφέρειες προσπερνούν την κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε
από admin
Σπυράκη: Oι Περιφέρειες προσπερνούν την κυβέρνηση

Αποστολή του Άκη Γκάτζιου στο Στρασβούργο

«Πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα προχωρούν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ΄ ότι προχωρούν τα Εθνικά έργα», δηλώνει η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, στη συνέντευξη που έδωσε στον Άκη Γκάτζιο, στο Στρασβούργο.

 

Παράλληλα, δηλώνει, ότι  «υπάρχει καθυστέρηση στην εμπροσθοβαρή απορρόφηση, της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ. Πέρσι είχαμε υιοθετήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόταση της Κομισιόν, ώστε η Ελλάδα να πάρει το 7% του κοινοτικού προϋπολογισμού για το ΕΣΠΑ 2014- 2020 εμπροβαρώς, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Μέχρι τώρα η απορρόφηση αυτού του ποσού, δηλαδή του ενός δισεκατομμυρίου, που αναλογεί σε αυτό το ποσό από Κοινοτικούς πόρους, δεν έχει φτάσει το 50%. Άρα υπάρχει κίνδυνος, να μας ζητηθούν τα χρήματα πίσω».

 

 

Η ευρωβουλευτής στη συνέντευξή της εξαπολύει ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία δηλώνοντας ότι «εφαρμόζει μια μεθοδολογία που οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Νομοθετεί και με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι κλείνει τις υποχρεώσεις της. Στην ουσία έχει παντελή αδυναμία να κάνει οποιαδήποτε διαρθρωτική αλλαγή».

 

Επίσης τοποθετείται σε θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση, στην ανεργία των νέων, στο προσφυγικό.

 

 

Ετικέτες

Μαρία Σπυράκη Άκης Γκάτζιος Περιφέρεια Κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία Video Europarltv

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.