Home design
home design

Σκέψεις για ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως η τρίτη δόση «εξετάζεται να είναι υποχρεωτική για το πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Σημαντικές αλλαγές θα ισχύσουν στο άμεσο μέλλον για τους εμβολιασμένους, καθώς φαίνεται πως το πιστοποιητικό που έλαβαν με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους θα έχει σύντομα ημερομηνία λήξης. Αυτό που δεν έχει καθοριστεί ακόμα είναι το χρονικό διάστημα που θα ισχύει από τη δεύτερη δόση ή από την πρώτη και για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα για ραντεβού σχετικά με την τρίτη δόση άνοιξε σήμερα, Παρασκευή 5/11, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε για την τρίτη δόση ότι «εξετάζεται να είναι υποχρεωτική για το πιστοποιητικό εμβολιασμού».

«Συνεννοούμαστε με την Ευρώπη για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την τρίτη δόση που είναι απαραίτητη» σημείωσε στον ΑΝΤ1.

Για το ενδεχόμενο τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αποκαλύπτοντας ότι η επιστημονική κοινότητα συζητά ήδη για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου είπε, ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστιστοκλέους. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis