Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Σε μπελάδες η Τρίπολη! Ακυρώθηκε η απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών στη Φυλή

Δημοσιεύτηκε
από admin
Σε μπελάδες η Τρίπολη! Ακυρώθηκε η απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών στη Φυλή

Δεν πρόλαβε να ανασάνει η Τρίπολη, και ξαφνικά έρχεται νέα απόφαση που την πνίγει. Συγκεκριμένα η ΕΔΣΝΑ στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την άμεση ακύρωση της απόφασης μεταφοράς 4.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στη Φυλή, χαρακτηρίζοντάς την ως παράνομη.

Η απόφαση, που ελήφθη από τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν παραιτηθεί ο γγ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, «επέτρεπε» στον Δήμο Τρίπολης να μεταφέρει σταδιακά στη Φυλή, έως και τον Απρίλιο 2015, 4.000 τόνους απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι ο δήμος κηρύχθηκε, από τον γγ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 13 Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια Αττικής αντέδρασε άμεσα από προχθές στην απόφαση των δύο γγ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση είναι εξουσιοδοτημένος να λάβει μόνον ο ΕΔΣΝΑ και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έχει αποφασίσει να τερματίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το σύστημα διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή.

Την Παρασκευή, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να ακυρώσει άμεσα την απόφαση των δύο γενικών γραμματέων, σημειώνοντας ότι έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη βούληση της ίδιας (της ΕΕ) και προσθέτοντας επιπλέον ότι πρόκειται για παράνομη απόφαση, αφού οι αιρετοί δεν δύναται να εκπροσωπηθούν από κυβερνητικούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν προκύπτει από πουθενά τέτοια εξουσιοδότηση προς τους γγ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επιπλέον, στην απόφαση σημειώνεται ότι την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης φέρει ο ίδιος ο δήμος Τρίπολης και η περιφέρεια Πελοποννήσου που θα έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να έχουν μεριμνήσει εδώ και χρόνια για την επίλυση του σοβαρού θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 

Ετικέτες

Αρκαδία Τρίπολη Σκουπίδια Φυλή Αττική Ακύρωση απόφασης

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.