Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προεκλογικές συζητήσεις Μανιάτη για το τρένο

Δημοσιεύτηκε
από admin
Σχεδιάζουν να επαναφέρουν το τρένο στην Αργολίδα

Το θέμα της  επαναλειτουργίας των προαστιακών δρομολογίων του σιδηροδρόμου στον άξονα Κορινθος - Άργος - Ναύπλιο, έθεσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μανιάτης, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για θέματα που σχετίζονται την Αργολίδα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός της συγκυβέρνησης, βρίσκεται σε συζητήσεις για θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο, και ας ελπίσουμε το ενδιαφέρον να μην είναι απλά μία προεκλογική φούσκα.

Στη συνάντηση που έγινε με κύριο θέμα τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ως πολιτικό, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 – 2020 του οδικού άξονα Δερβενάκια-Μυκήνες. 

Πιο συγκεκριμένα:
Συνεργασία για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που σχετίζονται με την Αργολίδα είχε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με τους Υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα και με τους δύο Υπουργούς συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας του στρατιωτικού Αεροδρομίου της Τρίπολης ως πολιτικού, ώστε να εξυπηρετήσει τόσο την τουριστική ανάπτυξη της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Κορινθίας, όσο και την εμπορική μεταφορά των αγροτικών προϊόντων των περιοχών αυτών. Σημαντική συνεισφορά στο θέμα αποτελούν οι συνεχείς πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη καθώς και οι διαρκείς προσπάθειες των συλλόγων επαγγελματιών του τουρισμού της Αργολίδας και των υπόλοιπων περιοχών.

Οι τρεις Υπουργοί συμφώνησαν για τη θετική πορεία εξέλιξης του ζητήματος και προγραμμάτισαν τα επόμενα βήματα προώθησής του, με πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συζητήθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν:
α) στην προώθηση επαναλειτουργίας των προαστιακών δρομολογίων του σιδηροδρόμου στον άξονα Κορινθος - Άργος -Ναύπλιο, καθώς και
β) ​στην προώθηση ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 – 2020 του οδικού άξονα Δερβενάκια-Μυκήνες

Ετικέτες

Γιάννης Μανιάτης Επαναλειτουργία Σιδηρόδρομου Μιχάλης Χρυσοχοϊδης Αεροδρόμιο Τρίπολης Σιδηρόδρομος

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.