Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανευρωπαικό Συνέδριο για τις «Πράσινες Πόλεις»

Δημοσιεύτηκε
από admin
Πανευρωπαικό Συνέδριο για τις «Πράσινες Πόλεις»

Στο Διεθνές Συνέδριο για τις «Πράσινες πόλεις», που διοργανώθηκε από  το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και πραγματοποιήθηκε  στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν ως ομιλητές η επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης όπου ανέπτυξαν τις προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης στην Πελοπόννησο και την Καλαμάτα αντίστοιχα. 

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η δήμαρχος της Γενεύης Esther Alder και η αντιδήμαρχος της Βουδαπέστης Rebeka Szabó, η αντιδήμαρχος Ελσίνκι Anni Sinnemäki και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν  η αειφόρος ανάπτυξη,  η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, καθώς και η ανάγκη  ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας αλλά και η ανάγκη άμβλυνσης των ανισοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των δήμων και περιφερειών της Ευρώπης.

Παράλληλα συζητήθηκαν πολλά κοινά θέματα των Ευρωπαικών Περιφερειών και  Δήμων, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των απορριμμάτων, η οργάνωση ευέλικτων και οικολογικών μεταφορών και συγκοινωνιών, η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως την Ευρώπη είναι και το θέμα της μετανάστευσης και ειδικότητα το θέμα των προσφύγων. Το πρόβλημα χτυπάει, πλέον, στην καρδιά της Ευρώπης και οι ευρωπαϊκοί δήμοι καλούνται να το διαχειριστούν.

Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στις προοπτικές πολιτιστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας ενόψει μάλιστα και της κατάθεσης της υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης  για το 2021. 

Ετικέτες

Ευρώπη Συνέδριο Πράσινες Πόλεις Πελοπόννησος Οικολογική Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.