Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Παίρνουν τελικά τα λεφτά τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία

ΔημοσιεύτηκεΤετ. 24 Δεκ. 2014
από admin

Πολύ κακό για το τίποτα, καθώς με τροπολογία που πρότεινε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή επιλύεται το κώλυμα της μη φορολογικής ενημερότητας που είχε ανακύψει με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ και δεν επέτρεπε την εκταμίευση και την διάθεση από την Ομοσπονδία της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ, καθώς και του υπόλοιπου του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ ύψους 160.500 ευρώ.

Η επιχορήγηση θα δοθεί απευθείας από την Γενική γραμματεία Αθλητισμού, παρακάμπτοντας την ΕΠΟ, που από χθες βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προέδρου, καθώς ο Γιώργος Σαρρής παραιτήθηκε υπό την πίεση των τελευταίων εξελίξεων. Ίσως η ψήφιση της τροπολογίας να συνδέεται τελικά με την παραίτηση του προέδρου, με τον οποίο το υπουργείο δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις.

Η τροπολογία έχει ως εξής:
«Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Πλέον, μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ξεκινήσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία. 

Ετικέτες

Γιάννης Ανδριανός Επιχορήγηση Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Γιώργος Σαρρής ΕΠΟ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.