Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Παγωμένη η κτηματαγορά στην Αργολίδα

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 13 Φεβ. 2014
από admin

Τίποτα σχεδόν δεν κινείται στην κτηματαγορά. Στην Αργολίδα παρότι υπάρχει προσφορά ακινήτων κανένας σχεδόν δεν αγοράζει, ενώ ακόμα και οι πλειστηριασμοί βαίνουν άγονοι, παρότι άλλοτε αποτελούσαν ευκαιρίες για κάποιους
Εντωμεταξύ, περαιτέρω πτώση των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων προβλέπει για το άμεσο μέλλον η Fitch, εκτιμώντας ότι, από την κορυφή που είχαν φτάσει οι τιμές κατά το δεύτερο μισό της προηγούμενης δεκαετίας, η μείωση θα διαμορφωθεί στο 42%.
Ειδικότερα, ο οίκος αναφέρει στο σχόλιό του ότι η πτώση στις κατοικιών στην Ελλάδα θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι ήδη οι τιμές στη χώρα μας - με βάση στοιχεία τρίτου τριμήνου του 2013 - έχουν υποχωρήσει κατά 32,7% από το υψηλότερο σημείο που βρέθηκαν προ κρίσης.
Από πλευράς συναλλαγών, ο οίκος σημειώνει πως έχει διαπιστωθεί βελτίωση, δεδομένης της πτώσης των τιμών που παράλληλα υποστηρίζεται από περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. Μάλιστα, ο οίκος αναμένει ότι αυτό το βελτιωμένο κλίμα θα παγιωθεί, αν και η διαδικασία θα επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη απομόχλευση των τραπεζών και τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων.
Πάντως, για φέτος η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει και η αγορά κατοικίας μάλλον θα είναι αδύναμη. Έτσι, και οι νέες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων εκτιμώνται σε χαμηλά επίπεδα, δηλαδή στα περσινά, όπου σημειώθηκε και νέο χαμηλό δανειοδοτήσεων.

Ετικέτες

Ακίνητα Κτηματαγορά

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.