Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 5 Ιουν. 2015
από admin

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και εκτός από ημέρα ευαισθητοποίησης πρέπει να είναι και ημέρα περίσκεψης για όλους μας. Το θέμα του φετινού εορτασμού (2015) είναι « Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα « Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».

Ως αειφόρος παραγωγή και κατανάλωση νοείται η χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στην κάλυψη των φυσικών αναγκών και συμβάλλουν σε καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η μείωση της χρήσης των φυσικών πόρων, των τοξικών υλικών και της παραγωγής αποβλήτων και ρύπων, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δυνατότητα ικανοποίησης των αναγκών των μελλοντικών γενεών.

Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο θα πρέπει να προωθηθεί η κυκλική οικονομία και να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα και την εισροή εσόδων, όπως γίνεται σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες με την καύση και παράλληλη ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων. τελευταία νέα anagnostis.org

Σε δήλωση της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου ανέφερε τα εξής:

"Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου επίκαιρη όσο ποτέ και μας κάνει να αναλογιστούμε το κρίσιμο σημείο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Πελοπόννησος ώστε να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη μας προτεραιότητα και σηματωρό πολιτική μας, να καταστήσουμε την Πελοπόννησο μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της Αειφορίας.

Η έναρξη της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ καθώς και η επικείμενη υπογραφή σύμβασης του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, μετατρέπουν την Πελοπόννησο από ουραγό στον τομέα του Περιβάλλοντος σε ένα πετυχημένο case study με Ευρωπαϊκή Αναγνώριση.

Στο δύσκολο έργο μας δεν έχουμε δικαίωμα για ολιγωρία και πισωγυρίσματα από προσωπικές πολιτικές, ερασιτεχνισμούς, συντεχνιακές αντιλήψεις και συμφέροντα από όψιμους σωτήρες αυτού του τόπου. Η Περιφερειακή Αρχή αποτελεί τη δομή εκείνη που διασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους σε μια ανάστατη για το Έθνος μας περίοδο, με συγκεκριμένη πολιτική πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, για τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Για την Περιφερειακή Αρχή η ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας επιτυγχάνεται όχι μόνο με σεβασμό του περιβάλλοντος αλλά και με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής βασιζόμενοι σε ένα πολιτισμό της αειφορίας. Το Περιβάλλον αποτελεί για την Πελοπόννησο το δικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα."
 

Ετικέτες

Ντίνα Νικολάκου Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιβάλλον

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.