Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους

Δημοσιεύτηκε
από admin
Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους

Η γιορτή που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και έχει ως κύριο στόχο την προστασία του δάσους και την περιβαλλοντική αφύπνιση πολιτών και φορέων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή.

Από τις 3 έως και τις 15 Αυγούστου 2015, στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, διδασκαλία Τσακώνικης διαλέκτου, πεζοπορίες και αθλητικοί αγώνες.

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετείχε ενεργά στις φετινές εκδηλώσεις, με ενημερωτική ομιλία για τα φαράγγια του Πάρνωνα, με περιβαλλοντικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού, αλλά και με κληρώσεις αναμνηστικών δώρων για μικρούς και με μεγάλους (όπως καπέλα, σημειωματάρια και άλλα αντικείμενα με το λογότυπο του Φορέα  Διαχείρισης).

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε πολλούς επισκέπτες και κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τα φυσικά μνημεία, τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την φύση, την αρχιτεκτονική του χωριού και τα αξιοθέατά του, ενώ επίσης μοιράστηκαν σε όλους τους επισκέπτες, ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις σε τοπικές γιορτές με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών, της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα.

Ετικέτες

Αρκαδία Κυνουρία Καστανίτσα Εκδηλώσεις Περιβάλλον Προστασία Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μούστου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.