Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι παιδικές αναμνήσεις αναβιώνουν στο Μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης

Δημοσιεύτηκε
από admin
Οι παιδικές αναμνήσεις αναβιώνουν στο Μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής επισκέφθηκε το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου, το οποίο στεγάζεται στην Εστία Πολιτισμού «Μιχαήλ Παπαβασιλείου». Ο δήμαρχος και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου από τις κ.κ. Μαρία Τράκη και Ελένη Τράκη.
 

Τα εκθέματα, παιχνίδια και αντικείμενα χειροποίητα και βιοτεχνικά που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα το παιδί, προέρχονται από την περίοδο 1900 έως 1960 και ιδιαίτερα από την τελευταία δεκαετία 1950 – 1960. Μας γυρίζουν πίσω σε εποχές αγνές, διεγείροντας παιδικές μνήμες με συγκινησιακή φόρτιση.
 

Στο περιθώριο της επίσκεψης η κυρία Ελένη Τράκη (ταμίας του Ερμιονικού Συνδέσμου) ενημέρωσε τον κύριο Δήμαρχο και τους παρευρισκομένους στο Μουσείο, πως το κτίριο που στεγάζεται το μουσείο παραχωρήθηκε στον Ερμιονικό σύνδεσμο από τον  αείμνηστο Δάσκαλο Μιχάλη Παπαβασιλείου. Ο Ερμιονικός σύνδεσμος το επισκεύασε και το διαμόρφωσε κατάλληλα σε Μουσείο Παιχνιδιών.
 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ευχαρίστησε τις εκπροσώπους του Ερμιονικού Συνδέσμου και ανανέωσε το ραντεβού του για να δρομολογήσουν την στήριξη του Μουσείου Παιχνιδιών και την προώθηση αυτού του ξεχωριστού χώρου, ο οποίος αποτελεί μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα.
 

Ετικέτες

Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης Παιχνίδια Ερμιόνη Ερμιονίδα Δημήτρης Σφυρής Δήμος Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.