Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Όχι στο Λιγνιτωρυχείο της Κυπαρισσίας από κατοίκους και Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε
από admin
Όχι στο Λιγνιτωρυχείο της Κυπαρισσίας από κατοίκους και Περιφέρεια

Διχασμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει η προωθούμενη λειτουργία Λιγνιτωρυχείου στους Μύλους Κυπαρισσίας, στην περιοχή της Τριφυλίας. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων που με υπόμνημά τους ζητούν την επέιγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι κάτοικοι και οι φορείς εκφράζουν τους φόβους τους και αναλύουν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περιοχή, αν τελικά λειτουργήσει το λιγνιτωρυχείο.

Στο πλευρό των κατοίκων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, ενώ σημειώνει ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως αγωνία στους πολίτες και να παρουσιαστούν ως οι μοναδικοί προστάτες της Τριφυλίας.

Η Περιφέρεια εκτός από την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στον Δήμο Τριφυλίας, υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο «αντιβαίνει απολύτως τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της δημοτικής αρχής, για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία έχει σαφή προσανατολισμό στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό».

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως η διαδικασία διαβούλευσης υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες και νόμους που οφείλουν όλοι να τους τηρούν, και τονίζεται πως «Θεωρούμε ιδιαίτερα "ύποπτο'' το αίτημα ορισμένων για παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης, αποδεχόμενοι την "αδυναμία'' τους να συμμετάσχουν σ' αυτή σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, και αναμένουμε με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον την ξεκάθαρη τοποθέτησή τους για τη χρήση ή μη του λιγνίτη ως πρώτη ύλη παραγωγής ενέργειας».
 

Ετικέτες

Λιγνιτωρυχείο Τριφυλία Κυπαρισσία Μεσσηνία Περιβάλλον Αντιδράσεις Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.