Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Δήμος Ερμιονίδας στον εορτασμό για την έξοδο του Μεσολογγίου

Δημοσιεύτηκε
από admin
Ο Δήμος Ερμιονίδας στον εορτασμό για την έξοδο του Μεσολογγίου

Στα πλαίσια του εορτασμού της 189ης επετείου της ηρωικής Εξόδου της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου κου Ν. Καραπάνου στον Δήμο Ερμιονίδος, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου μας ,και ο δημοτικός σύμβουλος κος Απόστολος Λαδάς  παρέστησαν το διήμερο της 4ης και 5ης Απριλίου σε όλες τις εκδηλώσεις  στην μνήμη των  πεσόντων Εξοδιτών και Φιλελλήνων.

Το Σάββατο το πρωί ο κος Λαδάς παρέστη στην τελετή υποδοχής  του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας και  ανακήρυξης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Μεσολογγίου.  Στην συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων όπου μεταξύ των άλλων και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ερμιονίδος κου Δ. Σφυρή  κατέθεσε στέφανο στον Τύμβο των Ηρώων.

Στην συνέχεια παρέστη στην μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του ιερού Λαβάρου και του Τιμίου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ των Ρωγών που έπεσε υπέρ Πατρίδος κατά την Έξοδο, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιάκωβου Μάγερ, ιατρού και δημοσιογράφου εφημερίδος  «Ελληνικά Χρονικά»  που με την πένα του δημοσιοποίησε στην Ευρώπη τα δεινά των Ελλήνων από τον Τούρκο κατακτητή και δημιούργησε φιλελληνικό ρεύμα. Στην μνήμη του κατέθεσε στέφανο ο Ελβετός Πρέσβης.

Τέλος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνα , Βρετανού Φιλέλληνα και μεγάλου ποιητή, ο οποίος αγάπησε τους  Έλληνες και το Μεσολόγγι και  έζησε εκεί μέχρι το 1824, όπου κατέθεσε στέφανο ο Βρετανός Πρέσβης.

Το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου και το πρωί της Κυριακής  των Βαΐων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου , ο κ. Λαδάς παρακολούθησε  την αναπαράσταση της Ηρωικής Εξόδου  και την πομπή,  μεγάλου αριθμού αντιπροσωπιών -ομάδων ντυμένων με παραδοσιακές στολές και φιλαρμονικών από όλα τα μέρη της Ελλάδος,  μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδος με μαέστρο τον κ.  Ευστάθιο Αρβανίτη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου μας εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο μας και απέσπασε με την παρουσία της τα συγχαρητήρια όλων και με την μελωδία των εμβατηρίων της απέτισε φόρο τιμής στους Μεσολογγίτες  και Φιλέλληνες Εξοδίτες,  που έδωσαν σώμα και ψυχή  στον βωμό της Αθανασίας, καθιστώντας την θυσία τους μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της Ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας.

 

 

Ετικέτες

Ερμιονίδα Δήμος Ερμιονίδας Μεσολόγγι Έξοδος Μεσολογγίου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.