Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Ο ανάβαλος που συνεχίζει να είναι «αναβαλλόμενος»

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 7 Ιαν. 2016
από admin

Μία ακόμα ερώτηση για τον ανάβαλο τέθηκε σήμερα από τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), καθ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ζητά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των έργων επέκτασης του Ανάβαλου, καθώς και για το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου.

Η ουσία είναι πως τα έργα συνεχίζουν να είναι αναβαλλόμενα, έχουνε πάει στράφι όλα τα χρονοδιαγράμματα και αισίως βρισκόμαστε στο 2016. Απ' ότι φαίνεται θα είναι ένα έργο για τις επόμενες γενιές, που ίσως να μην το έχουν και ανάγκη, αφού ο αγροτικός πληθυσμός με τα μέτρα που προωθούνται οδηγείται έτσι κι' αλλιώς σε αφαίμαξη και αφανισμό. 

Να θυμίσουμε πως το θέμα έχει ήδη απαντηθεί σε επιμέρους ερωτήσεις που αφορούσαν τμήματα του ανάβαλου, όπου και γίνεται αναφορά στους λόγους των καθυστερήσεων που είναι κυρίως οι απαλλοτριώσεις, με παράλληλη δέσμευση για την ολοκλήρωση του έργου εντός της επόμενης προγραμματικής περιόδου. 

Σε ότι αφορά δε την επέκταση προς Επίδαυρο η απάντηση του υπουργού είναι πως το έργο επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου έχει δημοπρατηθεί, έχει αναδειχθεί ανάδοχος και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Φυσικά ούτε λόγος για χρονοδιαγράμματα...

Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Το έργο του Ανάβαλου στην Αργολίδα αποτελούσε για πολλά χρόνια ένα μεγάλο έργο που θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα άρδευσης ενός ολόκληρου Νομού και να βελτιώσει αποφασιστικά τη μοίρα των αγροτών του Νομού.

Ο Ανάβαλος ως έργο πνοής για την Αργολίδα, πέραν των όσων είχαν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες, άρχισε ουσιαστικά να παίρνει σάρκα και οστά από το 2010.

Πιο συγκεκριμένα:
το Μάρτιο του 2010 προϋπολογίστηκαν 2.500.000 ευρώ για τη συντήρηση του υφισταμένου δικτύου,
τον Ιανουάριο του 2011 προωθήθηκαν οι μελέτες για επέκταση στην Επίδαυρο και την Ερμιονίδα,
τον Ιούνιο του 2011 προωθήθηκε το έργο προϋπολογισμού 8.200.000 ευρώ για επέκταση του δικτύου σε Κουτσοπόδι – Ελληνικό – Μιδέα,
το Μάιο του 2012 αναβαθμίστηκαν πλήρως το Φράγμα και οι Αντλίες, με έργο προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ,
το Νοέμβριο του 2014 εγκρίθηκαν 7.800.000 ευρώ για την επέκταση του δικτύου σε Φίχτια, Μοναστηράκι, Μυκήνες,
τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015 προχώρησαν τα έργα επέκτασης προς την Επίδαυρο, προϋπολογισμού 32.000.000 ευρώ, και προς Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 47.000.000 ευρώ.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε ένα από τα σε εξέλιξη έργα επέκτασης του Ανάβαλου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;»
 

Ετικέτες

Γιάννης Μανιάτης Ανάβαλος Ερώτηση Βαγγέλης Αποστόλου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.