Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νιόπαντροι εγκλωβίστηκαν ως πρόσφυγες στο Πορτοχέλι

Δημοσιεύτηκε
από admin
Νιόπαντροι εγκλωβίστηκαν ως πρόσφυγες στο Πορτοχέλι

Μια συγκινητική ιστορία διαδραματίζεται στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στο Πορτοχέλι.

Το νιόπαντρο ζευγάρι των εικονιζόμενων προσφύγων, λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Το «γαμήλιο ταξίδι» φυσικά δεν ήταν συνηθισμένο. Έφυγαν κρυφά από την πατρίδα τους, έφτασαν στην Τουρκία, και από εκεί παράνομα κατέληξαν στην Ελλάδα, αφού διέσχισαν με το Αιγαίο, κινδυνεύοντας να πνιγούν.

Κατέληξαν στη συνέχεια στην Ειδομένη και από εκεί, μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατούσε, με λεωφορεία έφτασαν στην Αθήνα και από εκεί σε ξενοδοχείο στο Πορτοχέλι, όπου παραμένουν μαζί με ακόμα 200 πρόσφυγες.

Μετά τα τελευταία γεγονότα στις Βρυξέλλες και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, την ευρωπαϊκή χώρα που ονειρεύονται να χτίσουν τη ζωή τους.

Ούτε καν γνωρίζουν πού θα πάνε εντός της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες, όταν λήξει η φιλοξενία τους από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ στο ξενοδοχείο που βρίσκονται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συμφωνία με τα ξενοδοχεία στο Πορτοχέλι και στο Λυγουριό, λήγει στις 31 Μαρτίου. Για τη συνέχεια κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τους πρόσφυγες αυτούς.

 
Η φωτογραφία είναι από τους Ιχνηλάτες Ερμιονίδας.
 

Ετικέτες

Νιόπαντροι Πρόσφυγες Πορτοχέλι Ευρώπη Προσφυγικό Ειδομένη Αιγαίο Συρία

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.