Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέο σχέδιο για την αποκατάσταση της χωματερής στον Σταυρό των Διδύμων

Δημοσιεύτηκε
από admin
Νέο σχέδιο για την αποκατάσταση της χωματερής στον Σταυρό των Διδύμων

Στις 24.05.2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Τρίπολη όπου έλαβε μέρος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και αιρετοί του ίδιου Δήμου. Στη σύσκεψη είχαν τεθεί από το Δήμο Ερμιονίδας προς συζήτηση και επίλυση 20 συνολικά θέματα.

Πρώτο θέμα ήταν το ζήτημα της συνολικής αποκατάστασης της χωματερής στο «Σταυρό» Διδύμων (παλαιά χωματερή και τα δέματα). Στο σχετικό πρόγραμμα αποκατάστασης χωματερών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε περιληφθεί μόνο η αποκατάσταση της παλαιάς χωματερής των Διδύμων εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έλαβε καμία μέριμνα αποκατάστασης αλλά εναπόθετε χύμα απορρίμματα στο χώρο εντός και εκτός δεματοποιητή, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια τεράστια χωματερή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Μαρτίου 2016, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να γίνει συνολική αποκατάσταση της παλαιάς χωματερής των Διδύμων, των απορριμμάτων εκτός του χώρου του δεματοποιητή, καθώς και όλων των δεμάτων. Πράγματι, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου, με την υπ’ αρ. 52/2016 απόφασή του.

Ο Δήμαρχος μετέφερε την προαναφερόμενη απόφαση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο «Σταυρό» Διδύμων, και ζήτησε νέα μελέτη συνολικής αποκατάστασης των χύμα απορριμμάτων, που βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου του δεματοποιητή, αλλά και των δεμάτων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα και τροποποιώντας το παλαιό σχέδιο αποκατάστασης των τεσσάρων στρεμμάτων και εκπονώντας νέο σχέδιο για τη συνολική αποκατάσταση των απορριμμάτων στο «Σταυρό» Διδύμων. Η τροποποίηση του αρχικού σχεδίου επετεύχθη κατόπιν προσπαθειών και αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Δημάρχου Ερμιονίδας.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων Διδύμων, οι οποίοι και παρέστησαν στην εν λόγω συνάντηση, δήλωσαν ότι συμφωνούν με τη νέα μελέτη αποκατάστασης του συνόλου του χώρου του δεματοποιητή ζητώντας, παράλληλα, να παρακολουθούν τις εργασίες που θα λάβουν χώρα κατ’ εφαρμογή της νέας μελέτης αποκατάστασης.

Κατόπιν τούτων, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύθηκε ότι θα δώσει εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης της χωματερής στη θέση «Σταυρός» Διδύμων, ούτως ώστε το καλοκαίρι να εξαλειφθεί η άσχημη εικόνα στην είσοδο του Δήμου Ερμιονίδας.

Ήδη έχουν αποκατασταθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι χωματερές του Δήμου Ερμιονίδας στις θέσεις «Ρορρό» και «Κρόθι» και σύντομα θα αποκατασταθεί και η χωματερή στη θέση «Δισκούρια» Με τη συνολική αποκατάσταση των χωματερών του Δήμου Ερμιονίδας δε θα επιβάλλονται πρόστιμα στο Δήμο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

 

 

Ετικέτες

Ερμιονίδα Δήμος Ερμιονίδας Σταυρός Διδύμων Δίδυμα Χωματερή Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.