Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Μαθητές καλοσώρισαν την άνοιξη και τα ...χελιδόνια!

Δημοσιεύτηκε
από admin
Μαθητές καλοσώρισαν την άνοιξη και τα ...χελιδόνια!

Ακόμα ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια ολοκληρώθηκε και φέτος από το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Τα χελιδονίσματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών περιλάμβαναν δράσεις ενημέρωσης σε συνδυασμό με κατασκευή πήλινων φωλιών, προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.
 

Τα χελιδονίσματα ξεκίνησαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους στις 10.03.2016 με την επίσκεψη των τάξεων Α΄ και Β΄ του Δημοτικού Σχολείου Άστρους, ενώ συνεχίστηκαν στις 6 & 07.04.2016 στην Τρίπολη, στα 3ο και 9ο Νηπιαγωγείο αντίστοιχα. Σε όλους τους μαθητές προβλήθηκε η παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια» η οποία περιλάμβανε πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών που έρχονται στη χώρα μας, για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για το πως κατασκευάζουν τις φωλιές τους και τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να τα βοηθήσουμε. Το κόστος των υλικών της εκδήλωσης (πηλός, χάρτινα κουτιά και φωτοτυπίες με το ενημερωτικό υλικό και πατρόν) καλύφθηκε από το Φορέα Διαχείρισης.
 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 περίπου μαθητές οι οποίοι κατασκεύασαν συνολικά 25 χελιδονοφωλιές ανά ομάδες 2-3 παιδιών οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν σε κατάλληλες θέσεις κάτω από βεράντες και μπαλκόνια. 
 

Ετικέτες

Χελιδονίσματα Χελιδόνια Περιβάλλον Αρκαδία Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μούστου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.