Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Μαθητές από την Κίνα γνώρισαν την αργολική κουλτούρα

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 24 Φεβ. 2015
από admin

Aρχές Φεβρουαρίου, η πρώτη επίλεκτη ομάδα από το Model Youth China, με νέους ηλικίας από 7 έως 12 ετών, βρέθηκε στην Ελλάδα για να βιώσει ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό οδοιπορικό το οποίο αποσκοπούσε στην εξοικίωση με την ιστορία, την φιλοσοφία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Το οδοιπορικό που επιμελήθηκε το Geo Routes για τους “μελλοντικούς ηγέτες της Κίνας”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τη συνεργασία του Model Youth China και του China Cultural Heritage Protection Center (ΥΠΠΟ Κίνας), συμπληρωματικά απέβλεπε στην επίτευξη ενός γόνιμου διαπολιτιστικού διαλόγου για την βαθύτερη κατανόηση της κουλτούρας των δύο λάων.

Το Model Youth China αφορά σε πρόγραμμα ανάδειξης των πλέον ταλαντούχων νέων της Κίνας, οι οποίοι μελλοντικά θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, στην διατήρηση των πολιτιστικών αξιών, στην ευημερία του έθνους, στην προώθηση της ειρήνης και της κινεζικής κουλτούρας.

Το διάρκειας 8 ημερών εκπαιδευτικό πολιτιστικό οδοιπορικό στην Ελλάδα, ανέδειξε στους μικρούς επισκέπτες, την Αρχαία Αθήνα, το Ναό του Ποσειδώνα, την γη της Αργολίδας (Αρχαία Νεμέα και Ναύπλιο), τους τόπους του Θεού Πάνα στην Γορτυνία, την Αρχαία Ολυμπία, και τον Ομφαλό της Γης στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Οι διαπολιτιστικές δράσεις έλαβαν χώρα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας από τη διαχειρίστρια του Μουσείου κα Η. Παπαδοπούλου, στην Ολυμπία από τον Σύλλογο Παραδοσιακών χορών «Ορφέας» όπου με την καθοδήγηση του κου Κ.Τζανέτου έγινε εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών, και στην Αθήνα, την προηγουμένη της αναχώρησης της αποστολής για την Κίνα, μία ολοήμερη πανηγυρική εκδήλωση στα εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς της κας Αικατερίνης Τζιτζικώστα, προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του κ. Γιάννη Μπαλακάκη, προέδρου του Geo Routes Cultural Institute, των κ.κ. Ελευθέριου Γείτονα και Βασίλη Παπαλυμπέρη, προέδρου και διευθυντή Επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα αντίστοιχα και του κ. Jing Yan, προέδρου από το πρόγραμμα Model Youth China. Στη συνέχεια και σε μικτές μαθητικές ομάδες τα παιδιά κλήθηκαν να συνδημιουργήσουν ζωγραφικά έργα τα οποία θα απεικόνιζαν εκφράσεις του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού. Κορύφωση της εκδήλωσης ήταν μία σειρά από καλλιτεχνικές μουσικο-χορευτικές παραστάσεις από τους νέους του Model Youth και των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.

Το Geo Routes Cultural Institute μέσω των θεματικών οδοιπορικών πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα Geo & Aegean Routes τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα, αποσκοπεί στην ανάδειξη της ‘άλλης’ Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων Εθελοντισμού & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Από το 2015 για την Ελλάδα και την Ευρώπη, το Geo Routes Cultural Institute αποτελεί τον φορέα σχεδιασμού και υλοποίησης των εκπαιδευτικών πολιτιστικών οδοιπορικών του ‘Model Youth China’.
 
ΠΗΓΗ
 

Ετικέτες

Model Youth China Ναύπλιο Geo Routes Κίνα Κινέζοι Αρχαία Νεμέα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.