Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Μαθητές από το Ναύπλιο προτρέπουν: Μην «φυτεύετε» τα αποτσίγαρα στην άμμο!

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 4 Ιουν. 2015
από admin

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου στα πλαίσια του εικαστικού e-twinning προγράμματος «Η θάλασσα μάς ταξιδεύει», που υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά, ασχολήθηκαν και με την καθαριότητα των ακτών.

Σε μια εξόρμηση συγκέντρωσης σκουπιδιών, παρατήρησαν ότι ο αριθμός των αποτσίγαρων είναι μεγάλος. Η έρευνα τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα αποτσίγαρα εκτός από αντιαισθητικά και μη διασπώμενα, μολύνουν τις ακτές και το νερό με τις τοξικές ουσίες που περιέχουν. 

Μία από τις λύσεις που πρότειναν ήταν να ενημερώσουν τους καπνίζοντες να μην «φυτεύουν» τα αποτσίγαρα στην άμμο. Για να είναι πιο αποτελεσματική η παρέμβαση δημιούργησαν ένα ενημερωτικό spot για το διαδίκτυο και τύπωσαν σταχτοδοχεία άμμου, τα οποία θα μοιράσουν την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, Ημέρα Περιβάλλοντος, στην παραλία της Καραθώνας με την συμβουλή ότι «Ο καθένας από εμάς κάνει τη διαφορά».

 

Ετικέτες

5ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου Ναύπλιο Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Περιβάλλον Αποτσίγαρα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.