Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Καλλιτεχνικές ανταλλαγές Κίνας-Πελοποννήσου

Δημοσιεύτηκε
από admin

Καλλιτεχνικές ανταλλαγές και συνεργασίες μεταξύ Κινέζων και Πελοποννήσιων μαγειρεύει η Περιφέρεια. Ήδη ο Πέτρος Τατούλης πρότεινε στον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου Hongliang Wu, να γίνει μία έκθεση Κινέζων καλλιτεχνών στην Πελοπόννησο. Αμέσως μετά θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργασίας με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο.

Η πρόσκληση αυτή έγινε στα πλαίσια συνάντησης των δύο ανδρών, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών των πολιτιστικών δομών της Κίνας, που συμμετείχαν στη «Διαδρομή της Ελληνικής Γεύσης» που διοργανώνεται από τον Κινεζικό-Ελληνικό Σύνδεσμο Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
 

«Η Πελοπόννησος έχει κερδίσει το διεθνές ενδιαφέρον και αποτελεί πόλο έλξης συνεργασιών από πολλές χώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «στις σχέσεις μας με Κινεζικούς φορείς και Περιφέρειες αξιοποιούμε την πρόσφατη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, ώστε να επιτύχουμε πολυεπίπεδες συνεργασίες αμοιβαίου οφέλους».

Ο Γενικός Διευθυντής του  Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου από την πλευρά του προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να επισκεφθεί το Πεκίνο και να διοργανώσει μια έκθεση Πελοποννησιακής τέχνης, «ώστε οι δύο λαοί να γνωριστούν καλύτερα και να αναπτύξουν συνέργειες». Ο κ. Wu χαρακτήρισε «μαγική» την Πελοπόννησο και σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του δεν έχει σταματήσει να τον εκπλήσσει και να τον εμπνέει. Αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Wu δήλωσε ότι κατά την επιστροφή του στο Πεκίνο θα μεταφέρει στην κυβέρνησή του τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε και ότι θα στείλει τις προτάσεις του για το πρόγραμμα συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα Yi Xian, Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνών της Κινεζικής Ένωσης Καλλιτεχνών, η κα Xiaoyun Luo διάσημη φωτογράφος της Κίνας, ο κ. Tiexiang Sun διάσημος πολιτικός αναλυτής της Κίνας, ο κ. Hong Xu Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, καθώς και ο κ. Γεώργιος Καγκλής Αντιπρόεδρος Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης. 
 

Ετικέτες

Κίνα Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης Έκθεση Συνεργασία

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.