Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η μαγευτική διαδρομή για τη Μονή Αυγού! (Vid)

Δημοσιεύτηκε
από admin
Η μαγευτική διαδρομή για τη Μονή Αυγού! (Vid)

Η Μονή Αυγού είναι σφηνωμένη στις βορεινές πλαγιές του όρους Αυγό, με θέα την χαραδρα του ποταμού Ράδου, σε μια τοποθεσία που οι ντόπιοι ονομάζουν «βράχια». Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο το Μυροβλύτη. Πολλές εικασίες υπάρχουν γύρω από την προέλευση του ονόματος "Μονής Αυγού" με επικρατέστερη εκείνη που σχετίζεται με το όρος Αυγό, όπου είναι κτισμένη.

Στη Μονή οδηγεί χωματόδρομος 10 χλμ.περίπου από το χωριό Πελεή, που βρίσκεται πάνω στον επαρχιακό δρόμο Λυγουριού – Κρανιδίου. Ο δρόμος δεν είναι άσχημος για κανονικό αυτοκίνητο, αλλά προσφέρεται και για off road καταστάσεις. Η διαδρομή είναι μαγευτική καθώς ο δρόμος ακολουθεί το ρέμα του ποταμού Ράδου τον οποίο και τελικά διασχίζει σε ένα σημείο, λίγο πριν ανηφορίσει στο βουνό και περάσει μέσα από πευκοδάση σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο.

Λίγο πριν τη διάβαση του ποταμού, ο επισκέπτης βλέπει τη Μονή να είναι χτισμένη σε ένα τεράστιο κάθετο βράχο, κυριολεκτικά σαν αετοφωλιά.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω βίντεο κατά την διαδρομή προς το μοναστήρι:

 

Ετικέτες

Μονή Αυγού Ποταμός Ράδος Ερμιονίδα Offroad

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.