Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Φεύγουν οι πρόσφυγες από Πορτοχέλι και Λυγουριό;

ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 27 Μαρ. 2016
από admin

Πιθανή είναι η μετακίνηση των προσφύγων που παραμένουν σε ξενοδοχεία στο Λυγουριό και το Πορτοχέλι, μετά την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου, οπότε λήγει και η δωρεάν παραμονή τους στα ξενοδοχεία, που καλύπτεται από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η Ομάδα Εθελοντών Ερμιονίδας «είναι πιθανή η μετακίνηση των υπαρχόντων σε άλλες δομές σύντομα», ενώ τονίζεται ακόμα ότι «Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που να έχουν έρθει εις γνώση μας  για έλευση νέων προσφύγων στη περιοχή μας».

Να σημειωθεί πάντως, ότι επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σαββάτου η κατάσταση στο ξενοδοχείο του Πορτοχελίου είναι καλή. Αρκετά ιατρικά περιστατικά μετεφέρθησαν συνοδεία εθελοντών στο Κέντρο Υγείας, ενώ ένα μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο και χαρακτηρίστηκε πιθανώς σοβαρό. Στο περιστατικό εθελοντές έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το όχημα.

Επίσης τονίζεται ότι κλιμάκιο της ΜΚΟ PRAKSIS, με κινητή ιατρική μονάδα, έμεινε για μια μέρα στο χώρο. Μετά τη αναχώρηση στη μονάδα έμεινε προσωπικό της εταιρείας και σε συνεργασία με τους εθελοντές συνεχίζεται η παροχή υποστήριξης προς τους πρόσφυγες.

Τέλος τονίζεται ότι η συγκεντρωμένη βοήθεια και συνεισφορά των κατοίκων της Ερμιονίδας αν δεν έρθουν νέοι πρόσφυγες, θα καταγραφεί και θα παραδοθεί στις υπάρχουσες δομές της περιοχής ώστε να διατεθούν σε συμπολίτες που δικαιούνται βοήθεια.

 

 

Ετικέτες

Πρόσφυγες Πορτοχέλι Λυγουριό Προσφυγικό Ερμιονίδα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.