Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής και φέτος στο Ναύπλιο

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 12 Μάιος. 2015
από admin

H διοργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος για εικοστή τέταρτη  συνεχή χρονιά από τις 19 έως και τις 28 Ιουνίου 2015, συνολικής δαπάνης  48.000 ευρώ, εγκρίθηκε ομόφωνα την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων κατά τη διάρκεια της 12ης έκτακτης συνεδρίασής του.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στη διοργάνωση του 24ου Μουσικού Φεστιβάλ, τόνισε «Όντας πια το μακροβιότερο μουσικό φεστιβάλ, αποτελεί το κυριότερο πολιτιστικό προϊόν του Δήμου το οποίο  γεφυρώνει τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, αυτούς του πολιτισμού και του τουρισμού».

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, αναφερόμενη στις εκδηλώσεις του μουσικού φεστιβάλ, δήλωσε: «Η διοργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου αναδεικνύει τη βασική αξία της πολιτιστικής αποκέντρωσης μέσα από εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας. Πρόκειται για υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, οι οποίες υποβάλλουν το κοινό στη συμμετοχή των δρώμενων, καθώς πλαισιώνονται από την ιστορία και την αίγλη των χώρων των ιστορικών μνημείων, όπου πραγματοποιούνται».

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι προτάσεις που ακούστηκαν για την  αναβάθμιση του ιστορικού Φεστιβάλ και την αποτελεσματικότερη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος ακούστηκαν διάφορες προτάσεις από τους δημοτικούς συμβούλους για την  αναβάθμιση του Φεστιβάλ μέσα από ένα πρόγραμμα δομημένο σε θεματικές ενότητες με κύριο συστατικό το κάλεσμα ανερχόμενων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι, αλλά και την ανάδειξη της τοπικής μουσικής δημιουργίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Γραμματικόπουλος μίλησε για παρακμή του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, κάτι που καθιστά επιτακτική ανάγκη την ποιοτική αναβάθμισή του σε επίπεδο καλλιτεχνών, ρεπερτορίου και συνολικής προβολής.

Από την πλευρά της η "Άλλη Πρόταση" μέσω της επικεφαλής της Μαργαρίτας Καραμολέγκου κατέθεσε μία σειρά προτάσεων που εστιάζουν στην παραγωγική ζύμωση που πρέπει να έχει το Φεστιβάλ με την τοπική κοινωνία και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την κλασική μουσική. 

 

Ετικέτες

Κλασική μουσική Μουσική Μουσικό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Ναύπλιο ΔΟΠΠΑΤ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.