Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Φέρνει και βιετναμέζους ο Τατούλης

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 4 Δεκ. 2014
από admin

Άνοιγμα στην Ασιατική αγορά επιχειρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μάλιστα σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε και συνάντηση σήμερα με εκπροσώπους από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, προκειμένου να συζητήσουν, -πόσοι βιετναμέζοι τουρίστες θα έρθουν του χρόνου στην Πελοπόννησο-, ή τουλάχιστον με ποιον τρόπο θα συνεργαστεί η Περιφέρεια με μελλοντικά ανερχόμενες οικονομίες, όπως είναι των συγκεριμένων χωρών... 

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης «Η Πελοπόννησος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και αυτή είναι η μεγάλη μας κατάκτηση». Στη συνάντηση που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρεβρέθηκαν οι Πρέσβεις του Βιετνάμ, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Κορέας και της Ταϊλάνδης, που αποτελούν τους εκπροσώπους της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).
 

Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για χώρες με δυναμικές και αναπτυσσόμενες οικονομίες, οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε κυρίως την εξωστρεφή πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσει πλαίσιο συνεργασίας με αυτές τις χώρες και να αναπτύξει, αλλά και να ενδυναμώσει την τοπική της οικονομία.

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διοργανωθούν κοινές δράσεις με την ASEAN, αλλά και με την κάθε χώρα χωριστά, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των επιχειρήσεων, ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και να έρθουν σε επαφή οι πολίτες μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση το καλοκαίρι του 2015 στην Πελοπόννησο κοινή εκδήλωση παρουσίασης του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Κορέας και της Ταϊλάνδης, ενώ στη συνέχεια θα διοργανωθούν δύο κοινές εκδηλώσεις, αφενός για την παρουσίαση της Πελοποννήσου σε δημοσιογράφους των συγκεκριμένων χωρών και, αφετέρου, για την ανάπτυξη κοινών επενδυτικών σχεδίων στην Πελοπόννησο.
 

Οι Πρέσβεις της Ινδονησίας , κ. Benny Bahanadewa, της Ταϊλάνδης κ. Joompol Manaschuang, των Φιλιππίνων κ. Meynardo Montealegre, του Βιετνάμ κα Tran Thi Ha Phuong και της Κορέας κ. Shin Gil-Sou, τόνισαν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί αναγνωρισμένο προορισμό, με διακριτά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία και συμφώνησαν στη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι πρέσβεις στο σύνολό τους εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την Πελοπόννησο, ενώ δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν «Παράδεισο», σημειώνοντας ταυτόχρονα την κομβική θέση της στο κέντρο της Μεσογείου για την εξακτίνωση δραστηριοτήτων σε όλη τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Ετικέτες

Βιετνάμ Πελοπόννησος Ινδονησία Φιλιππίνες Κορέα Νοτιοανατολική Ασία ASEAN Πέτρος Τατούλης

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.