Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ερμιονίδα: Τάισαν τα ψάρια και πέταξαν τις σακούλες στην ακτή

Δημοσιεύτηκε
από admin
Ερμιονίδα: Τάισαν τα ψάρια και πέταξαν τις σακούλες στην ακτή

Η Πελοπόννησος Οικολογική καταγγέλει μία ακόμα ενέργεια στην οποία φέρεται να έχουν υποπέσει ιχθυοτρόφοι και αφορά τις δυτικές παραλίες της επαρχίας Δορούφι, Λάκες, Θυνί. Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων εδώ και δέκα μέρες η θάλασσα και οι ακτές γεμίζουν πλαστικές σακούλες απο τροφές ιχθυοτροφείων.
 

Πράγματι σήμερα Δευτέρα 26/1 μέλη της παράταξης πήγαν στην περιοχή και διαπίστωσαν μια απαράδεκτη κατάσταση. Εκατοντάδες σακούλες μέσα και έξω από την θάλασσα πάνω στην παραλία οι πρόσφατες, και άλλες παλιότερες μισοθαμένες. Σε κάποιες παραλίες οπως στην μεγάλη του Θυνί περίοικοι έχουν μαζέψει τις περισσότερες επιφανειακά από την ακτή, σε μια άλλη μικρότερη πραγματοποιήθηκε σήμερα καθαρισμός της ακτής από μέλη της παράταξης μαζεύοντας τις σακούλες σε δυο μεγάλους σωρούς.
 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτή η εικόνα. Από το 2009 το περιβαλλοντικό σωματείο  Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας εχει θίξει το θέμα με ανάρτηση στο ιστολόγιο του και σχετικές φωτογραφίες.

Δυστυχώς πρόκειται για επαναλαμβανόμενη πρακτική.
 

Οι αρμόδιες τοπικές αρχές οφείλουν να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται.
 

Ετικέτες

Περιβάλλον Ερμιονίδα Οικολογία Πελοπόννησος Οικολογική

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.