Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Το έπος του '40 αναβιώνει 74 χρόνια μετά

Δημοσιεύτηκε
από admin
Το έπος του '40 αναβιώνει 74 χρόνια μετά

Με την επέτειο του ΟΧΙ να πλησιάζει αρκετά ιστορικά γεγονότα έρχονται ξανά στο προσκήνιο, κυρίως για να μαθαίνουν οι νεότεροι, μιας οι πολεμιστές του Αλβανικού μετώπου στην πλειοψηφία τους έχουν κλείσει τον φυσικό τους κύκλο. Για να τιμήσουμε τους ήρωες του '40 διοργανώνουμε κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων, κλπ.

Μία ομάδα 12 Ελλήνων όμως αποφάσισε να το πάει και λίγο παραπέρα, αναβιώνοντας τα κατορθώματα του Ελληνικού Στρατού εκείνης της εποχής, μέσω της αναπαράστασης των ιστορικών στιγμών.

Η ιστορική αναπαράσταση (reenactment) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτότυπη, αλλά συνάμα και ενδιαφέρουσα αναβίωση των γεγονότων, εξηγούν πώς αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διάδοσης της ιστορίας και ανάδειξης της συμβολής του ελληνικού στρατού στην εξέλιξη του Β” Παγκοσμίου πολέμου.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά οι γνώσεις τους γι' αυτή την περίοδο ήταν περιορισμένες, με την έρευνα και τη βοήθεια ανθρώπων που κατείχαν το αντικείμενο, κατάφεραν τελικά να φτιάξουν με αρκετή πιστότητα, τη στολή, τον εξοπλισμό και τα παρελκόμενα εκείνης της εποχής. Μάλιστα στη συντροφιά τους έχουν και μία πανέμορφη φοράδα.

Για να γίνει καποιος μέλος αυτής της ομάδας, θα πρέπει να έχει το ίδιο πάθος για την αναβίωση, αλλά και να αντέξει οικονομικά το κόστος του εξοπλισμού, που βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο.

Πάρτε μία γεύση στο παρακάτω βίντεο:

Περισσότερα στην σελίδα τους στο Facebook

Ετικέτες

Ομάδα αναβίωσης ΕΣ 1940 Ελληνικός Στρατός 1940 Αναβίωση Βίντεο Ιστορική αναπαράσταση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.