Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ένα κοινωνικό πείραμα κατά του ρατσισμού στο Κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε
από admin
Ένα κοινωνικό πείραμα κατά του ρατσισμού στο Κέντρο της Αθήνας

Τι κάνουμε όταν ένας άνθρωπος δέχεται ρατσιστική επίθεση; Το ερώτημα αυτό θέλησε να απαντήσει η «ActionAid», στήνοντας ένα σκηνικό φραστικής ρατσιστικής επίθεσης στην Αθήνα.

Στις 20 Φεβρουαρίου δύο ηθοποιοί, ο ένας από το Μπαγκλαντές και ο άλλος από την Ελλάδα βρέθηκαν σε δύο στάσεις λεωφορείου στην περιοχή Συγγρού-Φιξ. «Σήκω από το παγκάκι να καθίσει κανένας άνθρωπος», επαναλάμβανε διαρκώς ο Έλληνας ηθοποιός θέλοντας να προσβάλει τον μετανάστη από το Μπαγκλαντές.

Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε 22 φορές σε οκτώ ώρες και περισσότεροι από 200 περαστικοί υπολογίζεται ότι ήταν οι μάρτυρες του στιγμιότυπου. Την ίδια ώρα οι κάμερες της «ActionAid» κατέγραφαν το σκηνικό και τις αληθινές αντιδράσεις των ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο.

Με αυτόν τον τρόπο οι εμπνευστές του βίντεο θέλησαν να στείλουν το δικό της μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού που είναι στις 21 Μαρτίου.

Δείτε τις αντιδράσεις του κόσμου στο βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

 

Ετικέτες

Κοινωνικό πείραμα Ρατσισμός Βίντεο Στάση λεωφορείου Αθηνά Μετανάστες

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.