Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΛ.ΑΣ Drones

Δημοσιεύτηκε
από admin
ΕΛ.ΑΣ Drones

Όλα τα 'χε η Ελληνική Αστυνομία, τα drones της έλλειπαν! Κι' όμως τα πρώτα «drones», δηλαδή μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV – Unmaned Aerial Vehicles) απέκτησε πριν λίγο καιρό η ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές τους πτήσεις.

Η πρώτη από αυτές έγινε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην περιοχή της Κωπαΐδας, στη Βοιωτία, ενώ ακόμα δύο δοκιμαστικές πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν την εβδομάδα που τελειώνει, με σκοπό να ελεγχθούν στην πράξη οι τεχνικές δυνατότητές τους, καθώς και οι ικανότητες των αστυνομικών που έχουν αναλάβει το χειρισμό τους.

Τα drones της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάρος 9 κιλά, μπορούν να μένουν στον αέρα για 3,5 – 4 ώρες, είναι εξοπλισμένα με κάμερες ημέρας και νύχτας, ενώ ο χειρισμός τους γίνεται από βαν.

Τα πρώτα τρία drones της ΕΛ.ΑΣ. θα τα χειρίζονται πέντε άνδρες, της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής, καθώς τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ετικέτες

Ελληνική Αστυνομία Drones Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Δοκιμές Βοιωτία

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.