Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εγκαινιάστηκε το Menalon Trail

ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 5 Ιουν. 2015
από admin

Η κεντρική τελετή των εγκαινίων έγινε στη Στεμνίτσα στις 11.00 πμ της Κυριακής 31/5/2015 με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ) και των εθελοντών του μονοπατιού του Μαινάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια του μονοπατιού παρευρέθηκε ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Jonathan Phang, παρουσιαστής του Travel Channel, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μονοπάτι, αλλά και από τα τοπία της Αρκαδίας και την φιλοξενία των Αρκάδων. τελευταία νέα anagnostis.org

Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 

Το «Menalon Trail» με 2 λόγια:

Για πρώτη φορά εκατοντάδες εθελοντές από 9 χωριά της Αρκαδίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εργάστηκαν εντατικά, σε 10 μόλις μήνες,  για την προώθηση του τόπου τους, με την δημιουργία του πιστοποιημένου μονοπατιού "Menalon Trail" που αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και ενώνει 9 πανέμορφους, παραδοσιακούς οικισμούς – Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια – δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει μια μοναδική περιοχή με παρθένα φύση και πλούσια ιστορία.

Για την προσπέλασή του απαιτούνται 5 ημέρες με περπάτημα περίπου 6 ώρες την ημέρα.  Το Menalon Trail προωθεί με έναν ολιστικό τρόπο την ευρύτερη περιοχή ως προορισμό σε όλη την Ευρώπη, ενισχύοντας τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές βιοτεχνίες και οικοτεχνίες της Αρκαδίας: αργυροχρυσοχοΐα, ξυλογλυπτική, μέλι και αγροτικά προϊόντα και τόσα άλλα. Ταυτόχρονα, επεκτείνει την τουριστική περίοδο και – το κυριότερο – επιμηκύνει τον χρόνο παραμονής του επισκέπτη στην περιοχή, «μοιράζοντάς» τον στα παραδοσιακά χωριά, ενώ το πολιτισμικό τοπίο της Γορτυνίας αναδεικνύεται αποτελεσματικά.

 

Ετικέτες

Αρκαδία Δήμος Γορτυνίας Πεζοπορία Menalon Trail Περιβάλλον εγκαίνια

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.