Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εβδομάδα Κινητικότητας στο Ναύπλιο

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 18 Σεπ. 2014
από admin

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 1998 με τη γαλλική πρωτοβουλία για μια ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου». H πρωτοβουλία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, προτρέποντας τις πόλεις να κλείνουν για μια ημέρα τους δρόμους τους στα μηχανοκίνητα οχήματα.  Η επιτυχία της αρχικής γαλλικής πρωτοβουλίας οδήγησε στην καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2002.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή έχει προγραμματίσει την ακόλουθη σειρά δράσεων:

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 
Ώρα 11:00
Έναρξη ενός κύκλου δεντροφυτεύσεων με την συμμετοχή του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου στο πάρκο Κολοκοτρώνη.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα 11.00
Διαδρομή στην πόλη του χθες και του σήμερα.

Παιδιά του Δήμου με την καθοδήγηση περιβαλλοντολόγου και εκπαιδευτικών πραγματοποιούν έναν περίπατο και παρατηρούν το οικοσύστημα της περιοχής κατά μήκος της διαδρομής. Τα παιδιά θα που θα συμμετάσχουν θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα, που πιθανόν άλλαξαν στάσεις και συμπεριφορές σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα ανακαλύπτουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δομημένου περιβάλλοντος. (συμμετέχει το 3ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου)

Ώρα 22.00
Μέλη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ναυπλιέων μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό του προγράμματος στο νεανικό κοινό της πόλης του Ναυπλίου.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα 10.30
Ποδηλατοβόλτα στην παλιά πόλη

Ποδηλάτες, μέλη ποδηλατικών συλλόγων, φίλοι του ποδηλάτου, δημότες και επισκέπτες με τα ποδήλατά τους κάνουν ποδηλατοβόλτα στο ιστορικό κέντρο του δήμου ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Λεωφόρο Αμαλίας, Δημ. Υψηλάντη, Μιαούλη, Σταικοπούλου, Πλαπούτα, Πολυζωίδη, Μιαούλη.

Ετικέτες

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Δήμος Ναυπλιέων Δράσεις Πρόγραμμα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.