Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεν έχουν όλοι δικαίωμα να περνούν από την Ενδεκάτη;

Δημοσιεύτηκε
από admin
Δεν έχουν όλοι δικαίωμα να περνούν από την Ενδεκάτη;

Ξέχασαν τις ράμπες στα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται στον κυκλικό κόμβο της Ενδεκάτης στο Ναύπλιο, τονίζει με ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Θεμελής.

Ο κος Θεμελής επισημαίνει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 14 ράμπες για να μπορούν να κινούνται όσοι αδυνατούν να ανεβαίνουν σκαλοπάτια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χωρίς πρόβλεψη για ράμπες, κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια γύρω από τον κυκλικό κόμβο της Ενδεκάτης στο Ναύπλιο. Έτσι, θα είναι απαγορευτική η διέλευση σε Άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ), σε γονείς με παιδικά καρότσια, σε όσους χρησιμοποιούν καρότσια για τα ψώνια τους στη Λαϊκή Αγορά, σε ηλικιωμένους κλπ.

Τουλάχιστον 14 ράμπες απουσιάζουν συνολικά από την Ενδεκάτη, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι κινούνται στα πεζοδρόμια.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, όπου κινούνται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά για τις δουλειές τους στις τράπεζες, στις υπηρεσίες, στα καταστήματα. Χωρίς τις ράμπες αποκλείονται πολλοί ή κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα, αφού θα αναγκάζονται να κινούνται ανάμεσά τους αδυνατώντας να ανεβούν στα πεζοδρόμια. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι έχουν καταργηθεί και οι ράμπες που υπήρχαν στη νησίδα της οδού Ασκληπιού, έναντι του Νοσοκομείου.

Με αυτό τον τρόπο σε πολλούς συμπολίτες μας γίνεται απαγορευτική η διέλευση σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Φανταστείτε το δρομολόγιο που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να φτάσει στο Νοσοκομείο.

Πέραν του ότι η κατασκευή ράμπας στα πεζοδρόμια είναι υποχρεωτική από τους νόμους και το ίδιο το Σύνταγμα, πρέπει να αποτελεί και ηθική υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών. Επιπλέον, αυξάνεται δραματικά και το κόστος αν δημιουργηθούν οι ράμπες σε επόμενο στάδιο, αφού θα πρέπει να ανακατασκευαστούν και πάλι τα πεζοδρόμια και να δαπανηθούν τα διπλάσια χρήματα.

Παρά τα έργα - που καλώς πράττει η Δημοτική Αρχή -, εμείς ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, ακόμα παρακαλάμε για τα αυτονόητα.

Ετικέτες

Ενδεκάτη Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Κώστας Θεμελής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.