Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Απλήρωτοι από το 2012 είναι οι βιοκαλλιεργητές

Δημοσιεύτηκε
από admin
Απλήρωτοι από το 2012 είναι οι βιοκαλλιεργητές

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τους βιοκαλλιεργητές λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων στην απόδοση των ενισχύσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με τον βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα και άλλους 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους προς το ΥΠΑΑΤ, οι βιοκαλλιεργητές, κάποιοι εκ των οποίων παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και από το 2012, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παραγωγής, καθώς αδυνατούν πλέον, όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά ακόμη και να πληρώσουν τις εταιρίες πιστοποίησης.

Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την ερώτησή τους, ζητάνε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση εξομάλυνση του ρυθμού καταβολής των οφειλομένων ενισχύσεων στους αγρότες δικαιούχους των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων.

Η πλήρης ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
"Απλήρωτοι συνεχίζουν να παραμένουν όσοι καλλιεργητές εντάχθηκαν στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας τα προηγούμενα έτη. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 δεν έχουν λάβει εδώ και τρία χρόνια τις προβλεπόμενες ενισχύσεις από τα σχετικά προγράμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια για την επίλυση του ζητήματος, στα πλαίσια ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς να λάβει καμία απολύτως απάντηση (αναπάντητες ερωτήσεις 1117/129-16.7.2014 και 13161-13.7.2013).

Σήμερα, πολλοί δικαιούχοι βιοκαλλιεργητές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παραγωγής καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις εταιρίες πιστοποίησης, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων. Η αδυναμία αυτή οφείλεται στις τεράστιες καθυστερήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ό,τι αφορά την απόδοση των ενισχύσεων προηγουμένων ετών, οι οποίες αφορούν ακόμα και οφειλές από το 2012.

Επειδή η ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας οφείλει να αποτελεί στρατηγικό στόχο της Πολιτείας.
Επειδή οι βιολογικές καλλιέργειες χαρακτηρίζονται από το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να πράξει ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα ο ρυθμός καταβολής των οφειλομένων ενισχύσεων στους αγρότες δικαιούχους γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας;"

Ετικέτες

Αγροτικά Δημήτρης Κοδέλας βιοκαλλιεργητές Καταβολή ενισχύσεων

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.