Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Ανδριανός: Να ιδρυθεί τομέας ΕΚΑΒ στον Δήμο Ερμιονίδας

ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 15 Ιαν. 2016
από admin

Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την αναγκαιότητα ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας, ένα θέμα που έχει φέρει κατ' επανάληψη στο προσκήνιο ο Δήμος Ερμιονίδας, αλλά χωρίς κανένα μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Θα λεγε κανείς, όχι μόνο σε ότι αφορά τα ασθενοφόρα, αλλά γενικώς ότι η λειτουργία του Κ.Υ. Κρανιδίου σε αυτό το τσαντίρι που στεγάζεται, και που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί έναν ολόκληρο δήμο, γίνεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, παρά το γεγονός ότι ο απαιτούμενος ιατρικός εξοπλισμός υφίσταται, (κυρίως από ιδιωτικές δωρεές). Η πολιτεία έχει αφήσει αυτό το Κέντρο Υγείας στην τύχη του και τους δημότες της Ερμιονίδας αν αρρωστήσουν βαριά να εύχονται να μην έχουν το ραντεβού τους με τον χάρο στις στροφές για Ναύπλιο. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή με τις οποίες επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, καθώς και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας για το σύνολο των θεμάτων Υγείας της Αργολίδας, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στο ζήτημα της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, από τις τέσσερις οργανικές θέσεις των οδηγών ασθενοφόρου οι δύο είναι κενές, οπότε δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες της ημέρας με αποτέλεσμα να είναι προβληματική και επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών ή τραυματιών οι οποίοι χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πρόβλημα καθίσταται οξύτερο από το γεγονός ότι, ο πληθυσμός του Δήμου Ερμιονίδας ανέρχεται τους χειμερινούς μήνες στους 20.000 κατοίκους, ενώ τους θερινούς μήνες τριπλασιάζεται και φτάνει τους 60.000 κατοίκους, ενώ στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής οι διανυκτερεύσεις ξεπερνούν τις 360.000 το χρόνο. Επισημαίνεται ακόμη ότι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, το οποίο εξυπηρετεί και τις ανάγκες του Δήμου Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής,  λειτουργεί με το 40% του προβλεπόμενου ιατρικού δυναμικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών, την καθημερινή λειτουργία του και στις επισκέψεις των ιατρών στα ΠΙ Πορτοχελίου, Κοιλάδας και Φούρνων για συνταγογράφηση, και με ελλείψεις στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ακόμη, στο ΚΥ Κρανιδίου παρουσιάζονται και σοβαρές ελλείψεις αναλώσιμων ιατρικών ειδών, αλλά και μικρά και μεγάλα προβλήματα συντήρησης.

Επισημαίνεται τέλος η αναγκαιότητα ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας για τη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Ναύπλιο και του κακού οδικού δικτύου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επίλυση των ως άνω προβλημάτων στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου”. 
 

Ετικέτες

Γιάννης Ανδριανός Ερώτηση Κέντρο Υγείας Κρανιδίου Ερμιονίδα Κρανίδι

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.