Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Άλλα λέει η Θειά μου και άλλα ακούν τ' αυτιά μου...

ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 2 Απρ. 2016
από admin

Άλλα ρωτάει ο Ανδριανός, άλλα ακούν τ' αυτιά του Μπόλαρη...

Όταν ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ ρώταγε τον Μάρκο Μπόλαρη τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει για την κάλυψη από παραγωγούς της Αργολίδας των ανεκτέλεστων υπολοίπων στις ποσοστώσεις άλλων νομών σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός μάλλον έκανε πως δεν άκουγε!

Με μία άσχετη έκθεση ιδεών επιχειρεί το υπουργείο να «ξεπετάξει» τον ερωτών βουλευτή, ο οποίος για άγνωστο λόγο αποφεύγει μέσω του δελτίου τύπου του να φανεί αιχμηρός, παρότι του παρουσιάστηκε πρόσφορο αντιπολιτευτικό έδαφος.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τους παραγωγούς της Αργολίδας ο Μάρκος Μπόλαρης δεν λέει κάτι συγκεκριμένο, όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου του Γιάννη Ανδριανού. Όπως σημειώνει στην απάντησή του: «Σε ότι αφορά τους παραγωγούς τα πορτοκάλια, τις κλημεντίνες, τα μανταρίνια και τα λεμόνια, σημειώνεται ότι από τη μέχρι τώρα εγκεκριμένη ποσότητα των 10.150 τόνων έχουν απορροφηθεί περίπου 8.000 τόνοι και μένουν προς διάθεση οι υπόλοιποι». Ουδεμία σχέση δηλαδή με την ερώτηση που του τέθηκε.


Όπως επί λέξη αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Ανδριανού:

«Στην 3709-3-3-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την κάλυψη από παραγωγούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας των ανεκτέλεστων υπολοίπων στις ποσοστώσεις άλλων νομών στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Μπόλαρης.

Το κείμενο της απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Η απαγόρευση εισαγωγών οπωροκηπευτικών από την ΕΕ στη Ρωσία που αποφασίστηκε από πλευράς της Ρωσίας την 7η Αυγούστου 2014, οδήγησε την Επιτροπή στην υιοθέτηση των κατ' εξουσιοδότηση κανονισμών Καν(ΕΕ) 913/2014, Καν(ΕΕ) 932/2014, Καν(ΕΕ) 1031/2014, Καν(ΕΕ) 1371/2014 και Καν(ΕΕ) 1369/2015 προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις τους στους Ευρωπαίους παραγωγούς για τους οποίους η ρωσική αγορά αντιπροσώπευε μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών των οπωροκηπευτικών τους.

Οι αναφερθέντες κανονισμοί θέσπισαν κανόνες για τα προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης της Ένωσης, η οποία χορηγείται στα μέλη των οργανώσεων παραγωγών του τομέα οπωροκηπευτικών, καθώς και στους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων αυτών.

Στην παρούσα χρονική στιγμή και έως τις 30 Ιουνίου του 2016  βρίσκεται σε ισχύ ο Καν(ΕΕ) 1369-2015, ο οποίος προβλέπει για τη χώρα μας μέγιστες ποσότητες οπωροκηπευτικών που δύνανται να αποσυρθούν ανά ομάδα προϊόντων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για επιπλέον κατανομή 800 τόνων προϊόντων μεταξύ των ανωτέρω ομάδων με όποιο τρόπο η χώρα κρίνει αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ανωτέρω κανονισμού, έχει εκδοθεί η αριθ. 1430/31468/11-3-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 667/11-3-2016), η οποία τροποποιεί την αριθ. 3320/89565/13-8-2015 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1701/14-9-2015), όπου ορίζεται ότι η κατανομή των αδιάθετων ποσοτήτων γίνεται με το σύστημα “εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα”.

Αναφορικά με τα πορτοκάλια, τις κλημεντίνες, τα μανταρίνια και τα λεμόνια, σημειώνεται ότι από τη μέχρι τώρα εγκεκριμένη ποσότητα των 10.150 τόνων έχουν απορροφηθεί περίπου 8.000 τόνοι και μένουν προς διάθεση οι υπόλοιποι.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την 28-3-2016 στο Υπουργείο με τονς εκπροσώπους των ΟΠ του ΟΠΕΚΕΠΕ και την πολιτική ηγεσία για τη διευθέτηση της πληρωμής τους”


- Θυμηθείτε την σχετική ερώτηση Ανδριανού ένα μήνα πριν

 

Ετικέτες

Γιάννης Ανδριανός Ερώτηση Πορτοκάλια Εσπεριδοειδή Μάρκος Μπόλαρης

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.