Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

306.720 ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες στην Αργολίδα

ΔημοσιεύτηκεΤετ. 24 Μάιος. 2017
από admin

Μία ακόμη ένταξη στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 306.720 ευρώ για τον Δήμο Ναυπλιέων που ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατάθεση της πρότασης για την συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας με αντικείμενο τη «Λειτουργία one stop shop/Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων, με διευρυμένες υπηρεσίες». Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη ενός μηχανισμού αποτελούμενου από την «Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη» και πέντε «Διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας», ο οποίος θα αξιοποιεί εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών για την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση ευπαθών ατόμων και ομάδων του πληθυσμού (όπως, ΑΜΕΑ, Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, Μετανάστες, άνεργοι κλπ). Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει στην Αργολίδα με δικαιούχο το Δήμο Ναυπλιέων και εταίρους τους Δήμους Άργους- Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδα που θα υποστηρίζονται μέσω «Κινητής Μονάδας».

Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει το αρχικό σημείο επαφής του Δήμου με τους πολίτες που έχουν ανάγκη από δράσεις κοινωνικής προστασίας, οι οποίοι θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα διασυνδέονται με φορείς και προγράμματα που προσφέρουν λύσεις μέσω απασχόλησης, προνοιακής βοήθειας, επανένταξης κλπ. Ως περιοχή παρέμβασης προσδιορίζεται το σύνολο της Αργολίδας ώστε να μην υπάρχει διάκριση στην παροχή υπηρεσιών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής κάθε πολίτη. Η κεντρική δομή του Κέντρου Κοινότητας θα στεγαστεί στο Ναύπλιο και ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στα 306.720 ευρώ με διάρκεια τρία χρόνια. 
 

Ετικέτες

Ναύπλιο

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.