Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η διαδήλωση των μεταναστών μπροστά στα μάτια της αστυνομίας που έβγαλε από τα ρούχα του τον δήμαρχο

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η διαδήλωση των μεταναστών στο Κρανίδι με την αστυνομία σε ρόλο θεατή!

Παρότι έχουν τεθεί σε νέα καραντίνα με υπουργική απόφαση, έφθασαν σαν κύριοι μέχρι την πλατεία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Κρανιδιωτών.

Γύρω στους 100 μετανάστες έκαναν πορεία περίπου 4 χιλιομέτρων από την δομή μεταναστών του «Γαλαξία» μέχρι το Κρανίδι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη νέα καραντίνα που τους επιβλήθηκε μετά τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώσε ο ΕΟΔΥ κατά τον πρόσφατο επανέλεγχο, καθώς και για το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού που τους φέρει να έχουν κλέψει ένα πρόβατο, που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αγόρασαν.

Το ότι οι φιλεξούμενοι μετανάστες της δομής έφθασαν ανενόχλητοι και μάλιστα με την συνοδεία περιπολικών, στην πλατεία του Κρανιδίου, εξόργισε τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος τα βάζει με την αστυνομία γιατί δεν περιόρισε τους ανθρώπους αυτούς στη δομή, ως όφειλε, με βάση την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε και που προβλέπει αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τους εντός αυτής.

Αντίθετα οι διαμαρτυρόμενοι έφθασαν μέχρι το Κρανίδι χωρίς να φορούν μάσκες και χωρίς να τηρούν αποστάσεις, κρατώντας ένα πανό που έγραφε "Galaxy no corona", πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ιό στη δομή, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα εντόπισε ο ΕΟΔΥ προ ημερών.

Η διαδήλωση έγινε μπροστά στα μάτια έκπληκτων πολιτών και αστυνομικών του υποστελεχωμένου τοπικού τμήματος που είχαν τον ρόλο απλού θεατή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του ermionidagreece.gr, στο οποίο μάλιστα διακρίνονται κάποιοι θυμωμένοι πολίτες να μιλούν και να κάνουν χειρονομίες προς τους αστυνομικούς, δείχνοντάς έπειτα προς το μέρος των διαδηλωτών.

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική και διαλύθηκε μετά από περίπου μισή ώρα, χάρη και στην ψύχραιμη στάση των παρευρισκόμενων κατοίκων του Κρανιδίου που δεν παρεκτράπησαν, βλέποντας να παραβιάζεται η καραντίνα που υποτίθεται πως επεβλήθη για την ασφάλεια όλων.

Οι περίπου 470 φιλοξενούμενοι μετανάστες, ανάμεσά τους και 145 μικρά παιδιά, νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια δύσκολη και γι' αυτούς κατάσταση μην μπορώντας να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Μερίδα του τοπικού πληθυσμού εμφανίζεται εξοργισμένη, καταλογίζοντας ευθύνες σε κράτος και Υπατη Αρμοστεία που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία την εν λόγω δομής.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.