Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεμάτο κολοβακτηρίδια το νερό του Άργους

Βγάζουν γεμάτο κολοβακτηρίδια το νερό του Άργους!

Ακατάλληλο προς πόση το νερό σε περιοχές του Άργους, της Νέας Κίου και της Επιδαύρου, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για τις παραλίες.
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 8 Ιουλ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών ξαναχτυπά και φέτος με μία περιοδική έκθεση στην οποία αναφέρονται τα αποτελέσματα δειγματοληψιών σε παραλίες και υδάτινους πόρους. Από 118 δείγματα πόσιμου νερού που ελήφθησαν, τα 52 βρέθηκαν ακατάλληλα, ενώ από τις 233 παραλίες που ελέχθησαν, οι 99 βρέθηκαν ακατάλληλες.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα οι αναλύσεις πόσιμου νερού έβγαλαν ακατάλληλο προς πόση το νερό σε κεντρικές περιοχές του Άργους αλλά και σε Νέα Κίο, εμφανίζοντάς το να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από κολοβακτηρίδια κοπράνων και άλλων βλαβερών απαγορευμένων σωματιδίων.

Κολοβακτηρίδια στο νερό του Άργους

Το ίδιο ισχύει και για δειγματοληψίες που πάρθηκαν σε Λυγουριό και Παλαιά Επίδαυρο, ενώ αντίθετα σε Νέα Επίδαυρο, Ναύπλιο και Τολό, το νερό κρίθηκε κατάλληλο προς πόση, με βάση την εξέταση των δειγμάτων από το ΠΑΚΟΕ.

Κολοβακτηρίδια στο νερό του Άργους

Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από 1η Μαϊου έως 15 Ιουνίου.

Εξετάστηκαν επίσης παραλίες στο Πορτοχέλι, όπου τα αποτελέσματα είναι κάπως ...μπερδεμένα αφού οι ίδιες παραλίες, σύμφωνα με τους πίνακες που δίνει στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ, εμφανίζονται να είναι κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμπι ταυτόχρονα!

Κολοβακτηρίδια στο νερό του Άργους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org