Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο κάστρο του Άργους ζητά ο Αναγνώστου

ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 21 Ιουν. 2014
από admin

Παρέμβαση για την ανάγκη άμεσης πρωτοβουλίας του δήμου για την βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο του Άργους, έκανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αναγνώστου.

"Στο Κάστρο", τόνισε, "εδω και μερικούς μήνες εκτελούνται σημαντικές εργασίες συντήρησης , μερικής αναστήλωσης και ανάδειξής του. Ως αντιδήμαρχος πολιτισμού το 2011, ανταποκρίθηκα στην πρόταση της 25ης Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων και του προισταμένου της κ. Αθανασούλη για τη χρηματοδότηση απο το δήμο της μελέτης συντήρησης και μερικής αναστήλωσης του Κάστρου. Με πολύ μικρή χρηματοδότηση , περίπου 30.000,00 η Εφορία Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε τη μελέτη και το έργο, με την συνδρομή όλων ( δήμου, Βουλευτών, Περιφέρειας ) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 945.000,00. Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση που γίνεται στο Κάστρο, γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στόχος της είναι το μνημείο να συντηρηθεί, να γίνει ασφαλές και επισκέψιμο για τους επισκέπτες του. 

Την ίδια περίοδο, συνέχισε ο κ. Αναγνώστου, προωθήσαμε την μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο. Ολοκληρώσαμε την προμελέτη με χρηματοδότηση του δήμου, μελέτη που είχε την προέγκριση της 25ης Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων. Το 2011 η νέα Δημοτική Αρχή πάγωσε κάθε εξέλιξη σε σχέση με το δρόμο και σε λίγους μήνες, όταν οι παρεμβάσεις στο Κάστρο θα έχουν ολοκληρωθεί και το Κάστρο θα είναι ασφαλές και επισκέψιμο, δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες. Σκοπός της βελτίωσης του δρόμου είναι να δημιουργηθεί η δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείων στο μνημείο.

Ο Δήμος πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της πρόσβασης, έστω και τμηματικά, ώστε η όλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί, καθιστώντας το σημαντικό αυτό μνημείο πόλο έλξης επισκεπτών με σημαντικά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της.

Οι πολιτικές του δήμου οφείλουν να έχουν συνέχεια και συνέπεια γιατί μόνον έτσι θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν την ευθύνη να ολοκληρώσουν , όχι μόνο στην περίπτωση του Κάστρου , ό,τι οι προηγούμενοι από αυτούς ξεκίνησαν.

 

Ετικέτες

Κάστρο Λάρισας Κάστρο Άργους Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Άργος

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.