Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βελτιωμένη η τιμή για τα βερίκοκα Μπεμπέκου που όμως αγνοούνται!

ΔημοσιεύτηκεΤετ. 17 Ιουν. 2015
από admin

Από τις 22 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει (αν και σε ορισμένες περιοχές έχει ξεκινήσει ήδη) η συγκομιδή βερίκοκων της ποικιλίας Μπεμπέκου. Η τιμή παραγωγού για τα βερίκοκα που δίνονται για μεταποίηση (κομπόστα) διαμορφώθηκε στα 55 λεπτά το κιλό στην Κορινθία και 53 λεπτά στην Αργολίδα, που είναι οι κύριες περιοχές που καλλιεργείται η συγκεκριμένη της ποικιλία.

Όσον αφορά τις τιμές για τα βερίκοκα που οδηγούνται προς χυμοποίηση, αυτές διαμορφώθηκαν στα 25 – 26 λεπτά το κιλό.

Η μειωμένη καρποφορία έχει κάνει ζημιά στον παραγωγό που παρά την ανεβασμένη σε σχέση με πέρσι τιμή, το εισόδημά του συρρικνώνεται λόγω της μεγάλης πτώσης στην παραγωγή.

Με βάση την δραματική μείωση της φετινής παραγωγής (80% στην Αργολίδα, 50% στην Κορινθία) λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που αποτυπώθηκαν στην ανθοφορία, η τιμή για τα βερίκοκα που πάνε για κομπόστα θα έπρεπε κανονικά να κυμαίνεται στα 60 – 65 λεπτά. Δυστυχώς όμως οι τιμές διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μπορεί οι τελικές τιμές να βρίσκονται σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι, όμως τα λιγότερα κιλά αντισταθμίζουν το όφελος του παραγωγού. Ωστόσο η μειωµένη καρποφορία, όπως αναμενόταν, έχει οδηγήσει στην παραγωγή βερίκοκων υψηλής ποιότητας.

 

Διαβάστε Επίσης: Ψάχνουν για βερίκοκα αλλά αυτά δεν υπάρχουν!

 

 

Ετικέτες

Βερίκοκα Αργολίδα Παραγωγή Αγροτικά Τιμή

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.