Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Οδοιπορικό στην Πελοποννησιακή ύπαιθρο του 1983

BBC: Σπάνιο οδοιπορικό στην Πελοποννησιακή ύπαιθρο του 1983 (Video)

Ταξίδι με τραίνο από την Αθήνα στην Ολυμπία. Το πέρασμα από το Αργολικό πεδίο και οι Μυκήνες στο σχόλασμα.

Μία σειρά παλιών αγγλικών ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο "Great Little Railways Series". Η σειρά παρουσιάζει οδοιπορικά με διάφορα τρένα σε στενότερου εύρους γραμμές. Μία από αυτές είναι και το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου που εκείνη την εποχή βασίλευε, παραμένοντας η κορυφαία επιλογή του απλού πολίτη για τις μετακινήσεις του.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, που γυρίστηκε εν έτει 1983, παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι από την Αθήνα στην Ολυμπία με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς, κυρίως στην Πελοπόννησο. Στα πλάνα της εκπομπής, μεταξύ άλλων, βλέπουμε το τραίνο εκείνης της εποχής να διασχίζει το αργολικό πεδίο, και το τηλεοπτικό συνεργείο του BBC να σταθμεύει στις Μυκήνες, απ' όπου καταγράφει ανεκτίμητες εικόνες.

Το ντοκιμαντέρ είναι καλογυρισμένο, με εξαιρετική μουσική επένδυση και καταπληκτική διήγηση από τον διάσημο ιστορικό και παρουσιαστή Michael Wood, ο οποίος και επιμελήθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο με τίτλο "Slow Train To Olympia".

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.