Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

https://anagnostis.org/article/2019-10-08/haos-me-stratopedo-toy-nayplioy-sigi-ihthyos-apo-dimo-kai-perifereia

Πανικός Κωστούρου για το στρατόπεδο

Επιστολές σε Παναγιωτόπουλο, Ανδριανό, Γκιόλα, Πουλά και Νίκα

Μετά από τον εφησυχασμό μηνών για το στρατόπεδο Ναυπλίου και με την Πανελλαδική έκταση που πήρε το θέμα με σημερινά δημοσιεύματα και σε Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος απέστειλε πριν λίγο επιστολή σε πολλούς αποδέκτες, ζητώντας να ληφθεί σοβαρά υπόψη των υπευθύνων η βούληση της Ναυπλιακής Κοινωνίας.

Επιστολές απέστειλε ο κος Κωστούρος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στους βουλευτές Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα, Ανδρέα Πουλά και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα υπενθυμίζοντάς τους το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και τις πάγιες θέσεις του Ναυπλιακού λαού σχετικά με την χρήση του Στρατοπέδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το ψήφισμα που έστειλε ο κος Κωστούρος ακολουθεί:

Αριθμός Απόφασης 47/2018
1. Την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος με το οποίο διατρανώνεται η αντίθεση του Δήμου σε μία πιθανή υποβάθμιση του στρατοπέδου μέσω εκπαίδευσης άλλων ειδικοτήτων και εκφράζεται η βούληση για άμεση παραχώρηση όλων των χώρων του ΚΕΜΧ, μεταξύ των οποίων και του πεδίου βολής στο Δ.Ναυπλιέων.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου έχει αποδεχθεί , ενσωματώσει και βοηθήσει στη εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου . Οι ανάγκες της άμυνας της χώρας και η οργάνωση του στρατού οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες οι νεοσύλλεκτοι δε θα παρουσιάζονται στα μέχρι τώρα Κέντρα Εκπαίδευσης του στρατού ξηράς ( 11 στρατόπεδα) αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα.

Το ΚΕΜΧ θα συνεχίσει για κάποιο   διάστημα να δέχεται για εκπαίδευση άλλες ειδικότητες.
Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.
Οι πιθανές χρήσεις είναι Διοικητικό πάρκο (Δήμος - περιφέρεια κ.α.), στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.α.), εκπαίδευση, αθλητισμός, χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.

Σε περίπτωση   που η λειτουργία του στρατοπέδου  υποβαθμιστεί  στο επίπεδο που αυτή τη στιγμή λέγεται ότι θα υποβαθμιστεί, η παραχώρηση στο Δήμο είναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΙ. Για άλλες "χρήσεις" δεν αφήνουμε περιθώρια.

Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι σε αυτό που διεκδικούμε .Το Ναύπλιο δικαιούται ειδικής μεταχείρισης , ως μοναδικός και ξεχωριστός τόπος και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.
2. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.
 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.