Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γηροκομείο Ναυπλίου

Αυτό είναι το σχέδιο για τη διάσωση του γηροκομείου Ναυπλίου

Οι τέσσερις άξονες χρηματοδότησης που παρουσίασε ο Καράπαυλος, οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και η αποκάλυψη Κωστούρου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται για το μέλλον του γηροκομείου Ναυπλίου δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος Κώστα Καράπαυλου

Όπως επισημαίνει ο κ. Καράπαυλος: «Κάποιο φως αχνοφαίνεται μετά από 42 χρόνια συνεχών μεγάλων μηνιαίων ελλειμμάτων και τον επί τόσα χρόνια ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν νόμιμοι τρόποι χρηματοδότησης του Ιδρύματος».

Σε ότι αφορά τα όσα εκτυλίχθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου, αναφέρει πως παρουσιάστηκε μαζί με τον κ. Κατερινάκο η πρότασή τους στην οποία καθοριστική συμβολή προσέφερε ο κ. Περράκης.

Η εισήγησή Καράπαυλου στηρίζεται σε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους νόμιμης χρηματοδότησης:

Ο βασικός και κύριος τρόπος.
1.) ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ μεταξύ Γηροκομείου και ΔΟΚΟΙΠΑΝ στην οποία το μεν Γηροκομείο θα εισφέρει το κτήριο, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και το προσωπικό και ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ την αναγκαία χρηματοδότηση με σκοπό την χρήση του δευτέρου ορόφου για την ευόδωση σκοπών που προβλέπονται στο Καταστατικό του ΔΟΚΟΙΠΑΝ για δραστηριότητες που μπορούν να στεγασθούν στον δεύτερο όροφο του Γηροκομείου.

Ο Κώδικας των Ιδρυμάτων που ψηφίστηκε το 2014 προβλέπει την δυνατότητα αυτή. Η προηγούμενη νομοθεσία το επιτρέπει. Επίσης ο Δημοτικός Κώδικας. Αλλά και το ίδιο το Καταστατικό του Ιδρύματος το προβλέπει αυτό ρητά. 

2.) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
Εχουμε σήμερα κάποιους τροφίμους που λόγω απορίας δεν καταβάλλουν τροφεία. Και καλώς τούτο γίνεται. Ο δημοτικός Κώδικας ρητά προβλέπει την δυνατότητα της χρηματοδότησης απόρων δημοτών. και έτσι ούτοι θα μπορούν με την σειρά τους να καταβάλλουν τα τροφεία

3.) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΌ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο Δημοτικός Κώδικας προβλέπει την χρηματοδότηση Σωματείων. Και κάποιο ή κάποια από τα Σωματεία μπορούν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν με την σειρά τους χρηματοδότηση στο Γηροκομείο

4.) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ηδη αυτό συμβαίνει και είναι δυνατη η χρηματοδότηση του Γηροκομείου από το πλέονασμα αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που ήταν παρών στη συνεδρίαση διαβεβαίωσε ότι το Γηροκομείο θα χρηματοδοτηθεί με ένα καλό ποσό από τον Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ θα συμφωνήσει σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης.

Το Δ.Σ. του Γηροκομείου πήρε σήμερα την ομόφωνη απόφαση να συνταχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Προγραμματική Σύμβαση για να γίνουν μετά οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες για την έγκριση και για την οριστική επίλυση.

Ο Δ. Κωστούρος επέμενε στην αλλαγή του Καταστατικού του Ιδρύματος για να έχουμε την δυνατότητα εκμίσθωσης δραστηριοτήτων.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράπαυλος «Το ψηφίσαμε και αυτό, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το σχέδιο διότι απαγορεύεται και από το Σύνταγμα και την νομοθεσία η αλλαγή του σκοπού του Ιδρύματος και δεν μπορούν να παρακαμφθούν οι περί ΑΣΕΠ διατάξεις με την εκμίσθωση του προσωπικού. Για να προχωρήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει το Ιδρυμα να κλείσει για κάποιο καιρό και να προσληφθεί προσωπικό με νέο διαγωνισμό».
.
«Το τραίνο μπήκε στις ράγες ένα μήνα αφού αναλάβαμε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι όλα τα μέλη του νέου ΔΣ θέλουν την επίλυση του προβλήματος και αγωνίζονται για αυτό», καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας του κοινωφελούς Ιδρύματος.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.